Poslední duel na domácí půdě se odehrál první červnový den proti TJ Klínec. Ladislav Pšenička poslal na hřiště od úvodních minut sestavu v následujícím složení: brankář Tomáš Zunt; obrana: Tomáš Borák, Jakub Obermajer, Vojtěch Macho; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Lukáš Zelenka [C], Nicholas George Hayes a Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk a Jakub Jenčík. Z lavičky náhradníků do hry naskakoval Pavel Kondraš a Patrik Obermajer. 

Při sobotním duelu se setkal první celek tabulky s tím posledním a na hřišti to bylo znát, i když je třeba dodat, že celek z Klínce byl v početním oslabení, protože i s brankářem dorazilo pouze deset hráčů. Daveláci od úvodních minut drželi míč, snažili se kombinovat a tlačit na defenzivu hostů. K první vážnější situaci došlo v 7. minutě. Dan Šum se s míčem na kopačkách dostal do útočného vápna, kde byl faulován. Z lavičky náhradníků byl vyslán pokyn, aby si pokutový kop vzal na starosti Tomáš Borák. Sváteční střelec nabídnutou příležitostí nepohrdl a poslal Slavoj do vedení 1:0. Jednobrankové vedení Daveláků nesvítilo na světelné tabuli dlouho. Ve 13. minutě se do šance dostal Jaromír Dlesk, míč si posunul, prostřelil muže v rukavicích a zvýšil na 2:0. Po druhé brance se sem tam osmělil i útok hostujícího celku, ale davelská obrana nedovolila nic závažnějšího. Po přibližně dvaceti minutách se míč dostal na levou stranu velkého vápna hostů ke Kubovi Jenčíkovi. Mladý ofenzivní hráč si prvním dotykem připravil míč a druhým dotykem vyslal povedenou střelu na vzdálenější tyč – 3:0 pro Slavoj. Do konce prvního poločasu se ještě prosadil Patrik Obermajer a Lukáš Zelenka
a Daveláci zamířili do kabin za stavu 5:0. 

Diváci nemuseli na gólové ovace v druhém dějství čekat příliš dlouho. Po postupném útoku z levé strany se míč dostal k Nicholasovi Hayesovi. Anglický technik poslal umístěnou střelu k levé tyči a zvýšil skóre zápasu na 6:0. Za rozhodnutého stavu měli nadějné výpady i hosté, ale jejich náznaky šancí nebyly dobře dohrány nebo jim chybělo přesnější zakončení. Pochopení pro oslabený celek hostů neměl Jirka Stracený, který se jako další zapsal na listinu střelců – 7:0 pro Slavoj. Jen o minutu později se hrací předmět dostal ke Kubovi Obermajerovi, který míč potáhl na hranici velkého vápna a předal ho Mírovi Dleskovi do lepší pozice. Zkušený útočník si z dobré pozice věděl rady a překonal brankáře Klínce – 8:0 pro Daveláky. Svou druhou branku zápasu přidal zanedlouho i druhý útočník, Kuba Jenčík, jenž zvýšil na konečných 9:0.

Daveláci si po první porážce v sezóně spravili chuť a na domácím hřišti proti početně znevýhodněnému Klínci zvítězili poměrem 9:0.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ KLÍNEC (1.6.2024)