V dalším kole čekal Slavoj Davle tým, který sestoupil společně s Davlí, tedy SK Pikovice. Pro tento zápas nebyl kvůli nemoci k dispozici kapitán Lukáš Zelenka a stoper Jakub Obermajer. Do zápasu zvolil trenér domácích následující sestavu: v brance Tomáš Zunt, střední obránci Jan Hofman a Ladislav Pšenička, na pravé obraně začal Petr Dvořák, na levé s kapitánskou páskou Vojtěch Macho. Uprostřed záložní řady nastoupil Daniel Žemlička s Filipem Straceným, strany pilovali Daniel Šum a Daniel Macho. V útoku nastoupila již tradičně dvojice Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníku byl připraven Michal Lemr, Petr Ouský a Martin Viktora.

První náznak šance přišel ve třetí minutě. Dlouhý aut do vápna hostů hodil Jiří Stracený. Tuto nabídku bohužel nikdo nevyužil a balon proletěl vápnem hostů. Následně se míče chopili hosté a v 5. minutě zápasu vytáhl spolehlivý zákrok domácí brankář Tomáš Zunt. V 10. minutě došlo po dalším dlouhém autu k faulu na domácího hráče a rozhodčí odpískal přímý volný kop. Míč si po faulu postavil Jaromír Dlesk a jen těsně netrefil branku hostí. V 15. minutě vyslal tvrdou ránu zpoza vápna Daniel Žemlička, avšak důraz střely byl na úkor přesnosti. V dalším průběhu prvního poločasu si žádný z týmů nevytvořil větší příležitost. Slabší chvilku si defenziva Slavoje vybrala v 38. minutě, kdy po chybě v rozehrávce skóroval útočník hostů – 0:1. Na nepříznivý stav se domácí snažili odpovědět co nejrychleji. Ve 40. minutě, po rozehrávce standardní situace, nastřelil tyč Petr Ouský. Vyrovnání přišlo ve 43. minutě. Volný kop rozehrával Vojta Macho, ten přetáhl míč na zadní tyč. Tam byl připraven Jaromír Dlesk, jenž hlavou vracel balón do malého vápna. Míč si našel a zachoval chladnou hlavu Ladislav Pšenička – 1:1! Nerozhodný stav vydržel do konce prvního poločasu.

Po rozehrávce druhého poločasu se do nadějné příležitosti dostali fotbalisté Pikovic. Jejich úsilí přerušil dobrým obranným zákrokem Daniel Žemlička. Další pasáž zápasu byla bez větších šancí. V 63. minutě domácí opět zahrozili z přímého kopu. Snahu na vstřelení branky však přerušila obrana hostů. Následný útok Pikovic zastavil za cenu faulu Vojta Macho. Zakončení z nebezpečného prostoru z přímého volného kopu hostů letělo vysoko nad branku Tomáše Zunta. V 76. minutě se po rychlé akci dostává do šance Petr Ouský. Jeho střela končí bohužel těsně vedle pravé tyče. Na hráčích Slavoje byla patrná snaha překlopit výsledek na svou stranu. Snaha vyústila v 86. minutě dalším faulem hostů. Střela Vojty Macha ze standardní situace skončila ve zdi hostů. V poslední minutě se míč dostal k Danovi Šumovi, ten využil svou rychlost, obešel dva bránící hráče a cílenou nahrávkou našel ve vápně Dana Žemličku. Ten svou střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče a zápas skončil nerozhodně 1:1.

Remízový stav tak museli rozhodnout penalty. Míč si na penaltový puntík postupně postavil:

Daniel Žemlička – ❌

Ladislav Pšenička – ✔️

Daniel Šum – ✔️

Jaromír Dlesk – ✔️

a rozhodující penaltu proměnil Vojtěch Macho – ✔️

První ztráta Slavoje přišla ve 4. zápase. Do tabulky si Slavoj připsal dva body díky výhře z penaltového rozstřelu (4-3). I po ztrátě jednoho bodu je Slavoj Davle v čele tabulky.

TJ SLAVOJ DAVLE : SK PIKOVICE (24.9.2022)

1 komentář u „TJ SLAVOJ DAVLE : SK PIKOVICE (24.9.2022)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *