Poslední květnové utkání odehráli Daveláci proti B týmu Slovanu Hradištka na hřišti v Pikovicích. Většina hráčů, společně s několika fanoušky, se na nedaleké dějiště dostavila vlakovým spojem, a to konkrétně Posázavským motoráčkem. K sobotnímu utkání se po delší brankářské odmlce postavil mezi tyče Vojtěch Macho. Obranná trojice se skládala z Jana Hofmana, Lukáše Zelenky [C] a Jakuba Kočího. V záložní řadě nastoupili Petr Pšenička, Jakub Houdek, Jakub Obermajer, Nicholas George Hayes a Pavel Kondraš. V útoku od začátku nastoupil Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníků byli připraveni: Tomáš Borák, Daniel Žemlička a Jakub Jenčík. 

První minuty utkání byly spíše opatrnějšího rázu. Po úvodních minutách se taktovky zápasu chopili domácí a chytající Vojta Macho musel řešit jednu či dvě nadějné situace Hradištka. Ve 21. minutě rozehrávali domácí po faulu před hranicí vápna standardní situaci. Střela z přímého volného kopu byla sražena, míč proskákal vápnem až k útočníkovi Hradištka a na jeho zakončení nestačil Vojta Macho reagovat – 1:0 pro domácí. O patnáct minut později se Daveláci vydali do útoku, ale jejich úsilí překazil brankář domácích, který míč chytil a dlouhým výkopem vyslal útočníky do rychlého protiútoku. Obrana Slavoje nedokázala dlouhý míč zachytit a útočník soupeře vstřelil branku na 2:0. Jásot domácích přišel v prvním dějství ještě jednou, a to těsně před koncem. Domácí rozehráli rohový kop, který celkem v poklidu přesně zakončil obránce Hradištka. První poločas skončil 3:0 ve prospěch Hradištka.

Daveláci šli do druhého poločasu se snahou zlepšit celkový dojem ze hry a zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Jen dvě minuty po zahájení druhého dějství se situace ještě zkomplikovala, když domácí přidali čtvrtou branku zápasu. V 55. minutě potěšil příznivce davelské kopané Daniel Žemlička. Ze středu hracího pole putoval míč na pravou stranu ke Kubovi Kočímu. Levonohý šikula míč přidržel a následně ho posunul do pokutového území soupeře. Dobře postavený Daniel uklidil míč do poloodkryté branky a snížil skóre zápasu na 4:1. V 58. minutě se Davelákům podařilo utkání zdramatizovat. Dlouhou přihrávkou byl vybídnut Daniel Žemlička. Střelec první branky se zúčastnil souboje s brankářem domácích. Rozhodčí vzájemný souboj vyhodnotil jako faul na Daniela a odpískal pokutový kop. Míč si na penaltovou značku postavil Jaromír Dlesk a korigoval stav utkání na 4:2. Slavoj se snažil využít stažení nepříznivého výsledku a ve snaze bodového zisku hrál od zadních řad na riziko. To se mu vymstilo v 72. minutě a Hradištko zvýšilo na konečný výsledek 5:2. 

Daveláci našli v dosavadní sezóně poprvé svého přemožitele v 19. kole a podlehli B týmu Hradištka poměrem 5:2. I přes nepříznivý výsledek zůstávají na první příčce s náskokem 21 bodů na druhé Hradištko.

TJ SLOVAN HRADIŠTKO B:TJ SLAVOJ DAVLE (26.5.2024)