Poslední soutěžní utkání sezóny 2023/2024 čekalo Daveláky na hřišti Kamenného Přívozu. Jelikož se jednalo o poslední zápas obou mužstev, zástupci týmů se domluvili na odehrání utkání v sobotní odpoledne od dvou hodin. Většina hráčského kádru, společně s několika příznivci davelské kopané, využila přímého vlakového spojení a na zápas dorazila vlakem. 

Davelákům se v průběhu celé sezóny výsledkově dařilo, a tak chtěli sezónu zakončit dalším vítězstvím. Ladislav Pšenička proti Kamennému Přívozu zvolil následující základní jedenáctku: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Tomáš Borák, Lukáš Zelenka [C], Vojtěch Macho; záloha: Jan Hofman, Jakub Houdek, Jakub Obermajer, Petr Pšenička, Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Z lavičky náhradníků do hry naskakoval Pavel Kondraš, Nicholas George Hayes, Jakub Jenčík a Petr Dvořák. 

Daveláci do zápasu vstoupili v dobrém rozmaru. Do první příležitosti se po pár minutách dostal Jiří Stracený, ale v nadějné pozici pálil nad branku domácích. Neproměněná šance nemusela Daveláky trápit příliš dlouho. V 11. minutě se míč z postupného útoku dostal k Danovi Šumovi. Mrštný rychlík pronikl do velkého vápna soupeře a následně ho předal Petru Pšeničkovi. Levonohý hráč si míč posunul na svou silnější nohu a uklidil ho ke vzdálenější tyči – 1:0 pro Slavoj! Po vstřelené brance tempo hry lehce opadlo a Daveláci se nevyvarovali chybám v blízkosti půlící čáry. Domácí však nedokázali výrazněji ohrozit branku, kterou hájil Tomáš Zunt. V další fázi zápasu se dostali útočníci Slavoje do několika dobrých pozic, ale jejich střelám chyběla přesnost, a tak míč zastavila branková konstrukce nebo skončil vysoko nad ní. Posledních deset minut prvního poločasu si tak musel vzít do své režie Nicholas George Hayes. Anglický ofenzivní hráč v nich dokázal vstřelit dvě branky a první poločas skončil 3:0 pro Slavoj.

Daveláci v průběhu druhého poločasu drželi míč a kontrolovali hru. Kontrola hry byla občasně doprovázena výpady směrem k brance domácích, ale ke změně skóre chybělo ve většině případů vhodnější řešení v brankovišti soupeře. Když už to vypadalo, že Daveláci použili všechen svůj střelecký prach v prvním poločase, tak v 80. minutě vybojoval míč na útočné polovině Jakub Obermajer a předal ho trojici spoluhráčů Dlesk, Stracený, Dvořák do rychlého protiútoku. Zmíněná trojice využila početní převahy a Petr Dvořák poslal tvrdou střelou Slavoj do čtyřbrankového vedení. Jen o dvě minuty později se do slibné příležitosti dostal Jaromír Dlesk, který dokázal překonat domácího muže v rukavicích a vstřelil svou 27. branku ročníku – 5:0 pro Daveláky. Gólově utkání uzavřel střelec první branky, když si míč přebral od Nicholase George Hayese a střelou zpoza vápna překonal brankáře domácích pošesté. 

Sumečci se s povedenou sezónou, kterou zaslouženě ovládli, rozloučili vítězně a na půdě Kamenného Přívozu dokázali zvítězit v poměru 6:0.

 

TJ TATRAN KAMENNÝ PŘÍVOZ : TJ SLAVOJ DAVLE (8.6.2024)