V rámci 18. kola se Daveláci střetli na domácí půdě proti FK Slavoj Řevnice. Řevničtí fotbalisté se před zápasem drželi na druhé příčce tabulky s počtem 28 bodů a příznivým skóre 44:25.

Do sobotního zápasu nastupovala základní jedenáctka v následujícím složení: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jakub Kočí, Lukáš Zelenka [C], Jan Hofman; záloha: Petr Pšenička, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Jiří Stracený, Petr Dvořák; útok: Jaromír Dlesk a Patrik Obermajer. Na lavičce náhradníků byli připraveni Daniel Žemlička a Jakub Jenčík. 

Od úvodních minut byla na hostujícím celku vidět větší chuť do hry, a proto byli hosté od začátku utkání lepším družstvem. Jako by se davelští fotbalisté nemohli dostat do tempa hry. V první čtvrthodině hry bylo lepším momentem ze strany domácího Slavoje snad jen vybojování míče na útočné polovině a následná střela od Jirky Straceného. Vyslaná střela ale postrádala přesnost a zamířila mimo prostor brankové konstrukce. S přibývajícím časem se Daveláci nevyvarovali chyb, což vedlo k nadějným příležitostem hostujícího družstva. Varovný signál přišel přibližně po 25 minutách. Hráč Řevnic uprchl domácí obraně, kličkou obešel Tomáše Zunta, ale nedokázal zakončit přesně a trefil pouze tyč. Ke změně stavu mohlo dojít i o pár minut později, mladý útočník soupeře pohrdl nadějnou příležitostí, zazmatkoval a z potenciálně velké příležitosti zakončoval příliš brzy a nedokázal ohrozit branku Tomáše Zunta. Svou herní převahu využili hosté těsně před koncem prvního poločasu. Po faulu před hranicí velkého vápna dokázali přesně zakončit přímý kop a dostali se do vedení – 0:1. Tímto výsledkem poločas skončil a Daveláci měli v druhé části zápasu co napravovat.

Do druhého poločasu nastoupili davelští fotbalisté s odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Jejich chuť zvrátit utkání byla vidět a odměna přišla po deseti minutách druhého poločasu. Gólová akce se zrodila od brankáře Tomáše Zunta. Míč putoval postupnou kombinací po trase Tomáš Zunt, Lukáš Zelenka, Jakub Obermajer, Daniel Žemlička a Patrik Obermajer až k Jaromíru Dleskovi. Zkušený útočník poslal centr do vápna hostujícího celku. Ve vápně se nejlépe zorientoval Kuba Jenčík a akrobatickým kopem poslal míč za záda brankáře Řevnic – 1:1! Vstřelená branka mužstvo povzbudila a fotbalisté Davle začali dělat vrásky na čele obraně hostů čím dál více. O pár minut později se po kombinaci po levé straně dostal k míči Jakub Kočí, který si obhodil svého soupeře. Obránce nezareagoval dostatečně rychle a místo míče tvrdě nakopl Kubu Kočího. Rozhodčí nevybíravý zákrok viděl a nařídil pokutový kop. Míč si na penaltovou značku postavil Jaromír Dlesk a vstřelil svou 23. branku v letošní sezóně – 2:1 pro Slavoj Davle! V 71. minutě byl po kombinaci ve vápně soupeře faulován Míra Dlesk a rozhodčí odpískal druhou penaltu ve prospěch Davle. K její exekuci se postavil Jiří Stracený a i on se zapsal na listinu střelců – 3:1! Pár minut před koncem zápasu se davelští fotbalisté hnali před branku soupeře z levé strany. Těsně před brankou hostů zahrál bránící hráč rukou ve svém vlastním vápně a rozhodčí neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík potřetí během jednoho poločasu. Následný pokutový kop nebyl proměněn a Daveláci zvítězili v poměru 3:1. 

Utkání proti Řevnicím by se dalo nazvat zápasem dvou odlišných poločasů. V prvním poločase Daveláci přežili velké příležitosti soupeře a ve druhém poločase ukázali své odhodlání a zápas otočili výsledkem 3:1.

TJ SLAVOJ DAVLE : FK SLAVOJ ŘEVNICE (18.5.2024)