Další mistrovské utkání čekalo na Daveláky v domácím prostředí proti TJ Sokol Slapy. Po vzájemné dohodě obou mužstev se utkání odehrálo v sobotu v dopoledních hodinách. Fanoušci, kteří si na slunné sobotní dopoledne udělali čas a dostavili se podpořit místní celek, od úvodních minut viděli sestavu v následujícím složení: brankář: Jiří Šebánek; obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C], Jan Hofman; záloha: Daniel Šum, Jakub Houdek, Jakub Obermajer, Nicholas George Hayes a Jakub Kočí; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Díky hokejovému střídání se do hry z lavičky náhradníků dostávali: Daniel Žemlička, Jakub Jenčík, Pavel Kondraš a Petr Dvořák.

Od počátečního hvizdu tempo hry kontrolovali davelští fotbalisté. Oproti poslednímu utkání v Radlíku byla hrací plocha přívětivější, a tak Daveláci mohli kombinovat po zemi. I přes územní převahu se v první čtvrt hodině hry Slavoj nedokázal prosadit. První jásot přivodil příznivcům davelské kopané jediný mezinárodní hráč v kádru Slavoje, a to Nicholas George Hayes. Po faulu na útočné polovině Davle rozehrál standardní situaci Dan Šum. Rychlonohý krajní záložník vyhledal přesným centrem hlavu anglického šikuly. Nicholas dokázal míč umístit k pravé tyči – 1:0 pro Slavoj! Po vstřelení prvotní branky se zápas postupně přiostřoval a začala se zvyšovat četnost slovních výměn a ostřejších faulů. Ke vzruchu, vyvolanému fotbalovou činností, došlo až pár minut před poločasem. Centrovaný míč od Pavla Kondraše našel hlavičkujícího Jakuba Obermajera a jeho pokus končil jen těsně vedle levé tyče. O poločasové pauze se do kabin zamířilo za stavu 1:0. 

Neuplynulo ani pět minut druhého poločasu a Daveláci se radovali podruhé. Míč se na vlastní polovině dostal k Jaromíru Dleskovi, novopečený otec svou nahrávkou vysunul svého útočného kolegu, Míru Šuma. Mladší z útočné dvojice oklamal kličkou obránce hostů a postupoval na brankáře. Slapský brankář dokázal jeho střelu vyrazit do strany. Miroslav Šum se však ještě dostal k balonu a přihrávkou vyhledal osamoceného Dana Žemličku. Daniel svou šancí nepohrdl a střelou na úrovni penaltového puntíku poslal míč do branky – 2:0 pro Slavoj! Tato trojice se postarala i o třetí branku utkání, ale v opačném pořadí. Míč od Daniela Žemličky putoval k Mírovi Šumovi na pravou stranu velkého vápna soupeře. Odtamtud letěla přihrávka k levé tyči branky hostů, kde byl připraven Jaromír Dlesk a ve skluzu zasáhl hrací předmět, který posléze skončil v brance – 3:0! O pár minut později vedli Sumečci už o čtyři branky. Skákavý míč se z rohového kopu dostal ke Kubovi Houdkovi. Střední záložník ve složité situaci vystřelil, i když jeho střela neletěla přímo na branku, tak její dráhu dokázal změnit Lukáš Zelenka, jenž nasměroval míč za záda brankáře hostů – 4:0 pro Slavoj! Do konce utkání další významné vzrušující momenty nepřibyly. Daveláci drželi míč na svých kopačkách, kontrolovali jej a dovedli utkání do vítězného konce. 

Daveláci dokázali zvítězit i v dalším utkání v poměru 4:0 a neohroženě se drží na první příčce tabulky s jistotou postupu.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ SOKOL SLAPY (11.5.2024)