V rámci 16. kola zamířil Slavoj na půdu AFK Radlík. Sobotnímu soupeři patřila před utkáním šestá příčka tabulky. Hlavní trenér poslal od úvodních minut na hřiště tuto sestavu: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jakub Kočí, Lukáš Zelenka [C], Jan Hofman; záložní řada: Daniel Šum, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Jiří Stracený, Pavel Kondraš; útok: Jaromír Dlesk, Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků se do hry díky hokejovému střídání dostávali: Petr Dvořák, Vojtěch Macho, Petr Pšenička, Nicholas George Hayes a Jakub Houdek. Z lavičky náhradníků do druhého dějství naskočil do branky Jiří Šebánek. 

Celý zápas se pro Daveláky nesl v trošku netradičním, až slavnostním duchu. Nejen že by si fotbalisté od soutoku v případě výhry zajistili jistý postup, ale svou výhru chtěli věnovat Jaromíru Dleskovi, a jeho celé rodině, jenž se stal hrdým otcem. Gratulujeme!!

Hra byla od úvodních minut dosti rozpačitá, za což mohl ve velké míře i tvrdý a nerovný terén. Nejednou hráči obou celků míč zpracovávali na více pokusů. K prvnímu gólovému vzruchu došlo až v 19. minutě. Po rychlém přechodu do útoku přišel centr z pravé strany, centrovaný míč nenašel nikoho jiného, než novopečeného otce, Míru Dleska, a ten poslal míč za záda domácího brankáře – 0:1! O čtvrt hodiny později Slavoj rozehrával ze své poloviny a hráči chtěli postupnými přihrávkami postupovat dopředu. Naneštěstí byla jedna z přihrávek vystižena, hrací předmět se odrazil na útočníka domácích nacházejícího se na hraně ofsajdového postavení. Útočník domácích dokázal neštastného odrazu využít a v samostatném nájezdu překonal Tomáše Zunta – 1:1. Nešťastný moment Daveláky nedokázal ochromit a minutu na to si dokázali uzmout vedení zpět. Odražený centr si převzal Míra Dlesk a po druhé v zápase rozvlnil síť v brance domácích – 1:2! V následujících pár minutách prvního poločasu se nic podstatného nestalo a do šaten se šlo za příznivého stavu 1:2. 

V úvodních minutách druhého poločasu zkompletoval svůj hattrick Míra Dlesk, který opět dokázal využít centru z pravé strany, míč si na hranici malého vápna přidržel, naznačil bránícím hráčům a následně propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1 pro Slavoj! V 53. minutě se trojnásobný střelec zhostil role nahrávajícího, poslal balon na rozběhlého Míru Šuma a ten střelou za hranicí velkého vápna rozvlnil síť domácích počtvrté v zápase – 1:4. V 62. minutě dokázali domácí utkání zdramatizovat, když kapitán Radlíku protlačil tečovanou střelu za záda Jiřího Šebánka a stav utkání byl 2:4. V průběhu druhého dějství se na hřiště dostal, mimo jiné hráče, Petr Dvořák, který zaujal pozici útočníka. Davelský hráč, zvaný Kuře, se v 68. minutě opřel do míče, jeho pokus dokázal brankář Radlíku ještě vyrazit. Hrací předmět se následně odrazil k Petru Pšeničkovi a ten vstřelil branku na 2:5! Poslední, kdo se zapsal do statistik zápasu, byl Jiří Stracený. Holohlavý ofenzivní hráč se na složitém terénu nezdržoval zpracováním vysokého balónu, na místo toho skákavý míč trefil z prvního doteku a krásnou střelou uklidil míč k pravé tyči – 2:6.

Daveláci si výhrou v poměru 6:2 na hřišti AFK Radlík zajistili postup a po dvou letech se vrátí do III. třídy okresní soutěže!

AFK RADLÍK : TJ SLAVOJ DAVLE (4.5.2024)