Na poslední dubnový víkend přijel na půdu domácího Slavoje tým z nedalekých Bojanovic. Bojanovičtí v letošním kalendářním roce odehráli čtyři soutěžní utkání, z nichž ve všech vyšli jako vítězové, a tak se dalo očekávat, že nebudou jednoduchým soupeřem. Trenér Ladislav Pšenička vybral následující základní sestavu: v brance začal Tomáš Zunt; obrana: Jakub Kočí, Lukáš Zelenka [C], Jan Hofman; záloha: Petr Pšenička, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Jiří Stracený, Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků byl do hry připraven Jiří Šebánek, Petr Dvořák, Jakub Jenčík, Daniel Macho a Pavel Kondraš. 

Začátek zápasu nezastihl Daveláky v dobrém rozmaru a úvodní minuty patřily našemu sobotnímu soupeři. První varování přišlo po nastřelení břevna. Asi po pěti minutách utkání hosté zahrávali rohový kop, ze kterého se dokázal prosadit nikým nehlídaný útočící hráč soupeře – 0:1. Po deseti minutách hry vybojoval na hranici půlící čáry míč Jan Hofman, předal ho Kubovi Obermajerovi, ten ho pod tlakem posunul do pravé strany na Dana Šuma. Rychlonohý šikula si balón obhodil kolem krajního obránce a přesným centrem našel Jaromíra Dleska, který umístěnou hlavičkou překonal brankáře hostů – 1:1. Vstřelená branka davelskému celku pomohla a jeho výkon se postupem času zlepšil. Příznivce davelské kopané rozradostnil ve 40. minutě Daniel Žemlička. Po rohovém kopu se míč odrazil na hranici velkého vápna, plavovlasý středopolař nic nevymýšlel a vyslal tvrdou střelu na branku Bojanovic mimo dosah brankáře. Bránící hráč se ještě na brankové čáře pokoušel míč vyhlavičkovat. I když letící předmět zasáhl, nedokázal ho vytěsnit z branky a míč zapadl do sítě pod břevnem – 2:1 pro Davli! Více vzrušení první poločas nenabídl a skončil ve prospěch Slavoje.

Úvod druhého dějství vyšel fotbalistům Davle o poznání lépe, než ten první. V padesáté minutě byl na pravé straně útočné poloviny faulován Míra Šum. Z následné standardní situace se dokázal prosadit kapitán Lukáš Zelenka a skóre zápasu bylo 3:1! Odskočení o dvě branky Slavoji pomohl a průběh hry kontroloval až do 65. minuty, kdy tým z Bojanovic zahrával rohový kop. I když se zdálo, že Daveláci nedopustili žádné nebezpečí z rohového kopu, tak rozhodčí po vzájemném souboji dvou hráčů odpískal pokutový kop ve prospěch Bojanovic. Pokutovému kopu čelil Jiří Šebánek, jenž byl nasazen do branky do druhého poločasu. Muž v brance na straně Davle předvedl své zkušenosti, zmátl pohybem kopajícího protihráče a střelu z penalty dokázal vyrazit a následně lapil míč pod svou kontrolu. Tříbrankové vedení mohl Slavoji zajistit Miroslav Šum, který si naskočil na povedený centr od Pavla Kondraše. Jeho střela hlavou ale postrádala přesnost a přeletěla brankovou konstrukci. 

Více zásadních momentů sobotní duel nepřinesl a Daveláci dokázali zastavit rozjeté Bojanovice s konečným skóre 3:1!

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ SOKOL BOJANOVICE (27.4.2024)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *