V dalším soutěžním utkání se střetl místní Slavoj proti Tatranu Kamenný Přívoz. Daveláci pro toto utkání nastoupili v následující sestavě – brankář: Tomáš Zunt; obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C], Jan Hofman; záloha: Daniel Šum, Daniel Žemlička, Petr Pšenička, Jiří Stracený, Pavel Kondraš; útok: Jaromír Dles a Miroslav Šum. Na lavičce náhradníků byl k dispozici: Jiří Šebánek, Patrik Obermajer, Nicholas George Hayes, Petr Dvořák a Daniel Macho. 

Na první, fotbalovým žargonem, “tutovou” příležitost nemuseli fanoušci čekat příliš dlouho. Už v první minutě se na listinu střelců mohl zapsat Dan Šum, ale tváří v tvář brankáři si posledním dotekem zkomplikoval situaci a brankář celou akci zastavil. Do další gólové příležitosti se dostal bratr prvního jmenovaného, Miroslav, ale ani on nedokázal využít své příležitosti a míč skončil jen těsně vedle branky. Střeleckou nemohoucnost v zápase prolomil až Jaromír Dlesk. Dan Žemlička prodloužil centrovaný míč až na kopačku zkušeného střelce, který překonal hostujícího muže v rukavicích a rozradostnil tak davelské fanoušky – 1:0 pro Slavoj! Do další velké příležitosti se dostal po centru z pravé strany Jan Hofman, ale ani ve skluzu nedosáhl na míč, a ten jen proletěl před brankou hostujícího celku. Hosté si svou gólovou příležitost nechali na závěr prvního poločasu. Útočník Tatranu se z rohového kopu dostal k hlavičce a poslal míč nechytatelně za záda Tomáše Zunta – 1:1. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu zlepšili Daveláci mezihru uprostřed pole, což, kromě zlepšení celkového dojmu, neslo i gólové ovoce. Ve 47. minutě uvedl míč do hry dlouhým autem na úrovni velkého vápna soupeře Jiří Stracený. Odražený míč se dostal k nohám Vojty Macha, ten nic nevymýšlel a přízemní střelou překonal brankáře Kamenného Přívozu – 2:1! Zanedlouho poté dokázal vstřelit svou druhou brankou v utkání Jaromír Dlesk a navýšil tak skóre zápasu na 3:1 pro Slavoj. V další pasáži zápasu dokázali davelští fotbalisté kontrolovat tempo hry a byli častěji na balónu. Pohlednou individuální akci předvedl v 76. minutě Daniel Šum, když dokázal obejít trojici bránících hráčů a následně překonal i brankáře hostů – 4:1 pro Slavoj! Sumečci dokázali kontrolovat tempo hry, bezpečně si pohlídali tříbrankové vedení a svého soupeře dokázali přehrát v poměru 4:1.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ TATRAN KAMENNÝ PŘÍVOZ (20.4.2024)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *