Daveláci zavítali v uplynulém víkendu na půdu TJ Klínce. Trenér Ladislav Pšenička od úvodních minut poslal na hřiště následující sestavu: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C], Jiří Stracený, Jan Hofman; záloha: Petr Pšenička, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk, Miroslav Šum. Na lavičce náhradníků byl připraven Pavel Kondraš, Petr Dvořák a Patrik Obermajer. 

Nedělní utkání začalo spíše v poklidném tempu. Úvodní klid přerušil zhruba po pěti minutách Míra Šum, který si našel centr ve vápně domácích od Jaromíra Dleska a poslal Slavoj do vedení – 1:0! Střelec první branky se mohl zapsat na gólovou listinu i podruhé, když si po faulu domácích postavil míč na penaltový puntík. Jeho střela však přeletěla branku domácích a ke změně stavu nedošlo. V dalších minutách si Daveláci vytvořili několik slibných pozic, ale jejich radosti zabránila branková konstrukce nebo gólman domácího celku. Neproměněné šance mohly mrzet o to více, když si s přibývajícím časem začali své šance vypracovávat i fotbalisté Klínce. Ani zakončení před brankou Tomáše Zunta nepřineslo kýžené ovoce a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro Slavoj Davle. 

Začátek druhého poločasu byl pro oko davelského fanouška trochu nervózní a Daveláci potřebovali vzpruhu ve formě vstřelené branky. To se v 66. minutě podařilo střídajícímu Pavlu Kondrašovi, ke kterému se odrazil míč za hranicí velkého vápna a překonal brankáře domácích – 2:0 pro Slavoj. Třetí branka přišla zanedlouho poté, když se z rohového kopu dokázal prosadit Lukáš Zelenka – 3:0 ve prospěch Davle! Domácím se ještě v 75. minutě podařilo snížit na 1:3, ale poslední gólové slovo vylétlo z kopačky Jiřího Straceného, který se opřel do skákavého míče a jeho rána skončila v brance domácích – 4:1 pro Slavoj! V samotném závěru utkání se fotbalisté Klínce hnali do útoku, do jejich snahy se vložil bránící Vojta Macho, jenž míč odkopl a následně došlo k vzájemnému střetu mezi davelským univerzálem a útočícím hráčem. Rozhodčí celou situaci vyhodnotil druhou žlutou, a tedy červenou, kartou pro Vojtu Macha, a tak musel předčasně zamířit do sprch. Další vzrušení utkání nepřineslo a Daveláci zvítězili na půdě Klínce v poměru 4:1!

TJ KLÍNEC:TJ SLAVOJ DAVLE (14.4.2024)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *