Fotbalisté Slavoje dokázali v předchozím kole porazit tehdejší druhý celek tabulky, tým z Řevnic. Po ztrátě řevnického mužstva ho na druhé pozici nahradil B tým z Hradištka, a tak čekal Daveláky souboj s druhým týmem dva víkendy po sobě. 

Trenér Ladislav Pšenička zvolil následující sestavu: v brance Tomáš Zunt; obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C]; Jan Hofman; záloha: Jakub Kočí, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Jiří Stracený a Tomáš Borák; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Na lavičce náhradníků byli připraveni: Petr Dvořák, Patrik Obermajer, Petr Pšenička, Jiří Šebánek, Daniel Šum, Jakub Jenčík a Nicholas George Hayes. Hráči z lavičky náhradníků se do hry dostávali díky hokejovému střídání. 

Jak už bylo zmíněno v úvodních řádcích tohoto textu, na hřišti se utkaly celky z vrcholu tabulky. Z předvedené hry to bohužel příliš patrné nebylo. Davelští fotbalisté se v úvodu zápasu trochu trápili, nevycházela jim kombinace a trápila je nepřesnost v předvedené hře. To se projevilo v 17. minutě, kdy se po ztrátě na vlastní polovině míče zhostil útočník hostujícího celku a v úprku na branku prostřelil chytajícího Tomáše Zunta – 0:1 pro Slovan Hradištko. I když Sumečci nepředváděli svou obvyklou hru, tak pár světlejších momentů se najít dalo. Po autovém vhazování na úrovni velkého vápna soupeře si míč vyměnil Petr Pšenička s Jakubem Obermajerem. První jmenovaný pak poslal centr do vápna, ale k přímému ohrožení branky neměl centr potřebnou přesnost. Další nadějný moment přišel po rohovém kopu, když se míč odrazil k Danovi Žemličkovi. Jeho první střelu dokázala zablokovat obrana a druhou střelu dokázal vyrazit brankář hostí. Asi největší šanci Slavoje měl k dispozici Míra Šum, který si v malém vápně soupeře našel centrovaný míč z levé strany. Vousatý útočník ale nezvolil nejvhodnější řešení a pouze trefil protivníkova muže v rukavicích. Další zajímavé momenty v prvním dějství nebyly a oba celky zamířily do kabin za stavu 0:1. 

Hráči Davle šli do druhého poločasu se snahou zvrátit nepříznivý vývoj situace. Jejich snaha vyústila v 51. minutě ve srovnání skóre zápasu. Po standardní situaci se po centru dokázal zorientovat Jaromír Dlesk a Slavoj se vrátil do zápasu – 1:1! Když už to vypadalo, že daveláci konečně začínají hrát svou hru a přebírat otěže zápasu, tak přišla chyba v rozehrávce, ztráta balónu a hosté se znovu vrátili do vedení – 2:1 pro Slovan Hradištko. Slavoj Davle si svou odpověď připravil na 83. minutu, když se míč po rohovém kopu dostal k Lukáši Zelenkovi, a ten svou silnější nohou srovnal skóre zápasu na 2:2! Své poslední slovo zápasu mohli mít hosté, kteří se v poslední minutě zápasu dostali do rychlého protiútoku. Přihrávající hráč, naštěstí pro davelský klub, nedokázal přesně přihrát na nabíhajícího hráče na úrovni malého vápna a celá akce skončila bez střely na branku. 

Utkání tak skončilo výsledkem 2:2 a Slavoj přišel o první body v sezóně. I když se fotbalistům Slavoje utkání příliš nezdařilo, tak stále zůstávají neporažení na prvním místě tabulky.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ SLOVAN HRADIŠTKO B (6.4.2024)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *