Daveláci zamířili po zimní pauze na půdu Řevnic. Utkání těchto dvou celků vyšlo na velikonoční víkend, a tak, po vzájemné dohodě obou klubů, se utkání odehrálo na Velký pátek. Slunné páteční dopoledne slibovalo nadějnou fotbalovou podívanou, neboť se na hřišti střetly první dva týmy soutěže. Tomu nasvědčoval i hojný počet fanoušků u obou táborů.

Od úvodu utkání hájil prostor mezi tyčemi zkušený Tomáš Zunt. V obranné trojici začal Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C] a Jan Hofman. Uprostřed zálohy nastoupil Tomáš Borák, Daniel Žemlička a Jiří Stracený, po stranách je podporoval Daniel Šum a Pavel Kondraš. Útočná dvojice byla tvořena Jaromírem Dleskem a Miroslavem Šumem. Na lavičce náhradníků byl k dispozici Jakub Kočí, Petr Dvořák, Patrik Obermajer, Petr Pšenička a Jiří Šebánek. 

První minuty utkání patřily fotbalistům z Davle. Od úvodního hvizdu měli míč častěji na kopačkách  a udávali tempo hry. První gólová příležitost přišla v desáté minutě. Kapitán domácího celku špatně rozehrál na hranici velkého vápna, přihrávku zachytil Jaromír Dlesk, tváří v tvář udělal kličku domácímu brankáři a prostřelil dvojici dobíhajících hráčů – 1:0 pro Slavoj Davle! V další fázi zápasu se hra opticky vyrovnala a šlo převážně o souboje ve středu pole. Další zaváhání obrany domácích přišlo asi po půl hodině hry. Brankář domácího celku špatně odkopl míč od branky, na své útočné polovině ho sebrali davelští fotbalisté. Míč se následně dostal k Mírovi Dleskovi a ten navýšil skóre zápasu na 2:0 ve prospěch Davle! O pár minut později se opět měnilo skóre zápasu. Třetí branka utkání se ve velké míře podobala té první, akorát na jejím konci byl Míra Šum, jenž poslal Slavoj Davle do tříbrankového vedení! Těsně před koncem prvního dějství se do své další příležitosti dral Míra Šum, ale po kontaktu s protihráčem ve velkém vápně se s bolestivou grimasou skácel k zemi. Rozhodčí na podezřelém zákroku neshledal nic proti pravidlům a ukončil první poločas. 

Do druhého dějství nastoupil, kromě jiných změn, brankář Jiří Šebánek. Druhý poločas nenabízel více vzruchu. Hrálo se převážně okolo půlící čáry a k výraznějším fotbalovým momentům nedocházelo. Přibližně po hodině hry se po špatné rozehrávce Daveláků řítil na branku útočník domácích. Jeho střelu dokázal bez větších potíží zneškodnit Jiří Šebánek. V osmdesáté minutě se domácím podařilo z rohového kopu snížit na konečných 1:3.

Daveláci dokázali v prvním jarním utkání zvítězit na hřišti Řevnic v poměru 1:3 a nadále se drží na první příčce bez ztráty bodu.

FK SLAVOJ ŘEVNICE : TJ SLAVOJ DAVLE (29.3.2024)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *