Poslední soutěžní utkání odehráli fotbalisté z Davle na půdě Slap. Na jejich hřiště se mužstvo těšilo, protože tamní celek se může pyšnit zcela novým fotbalovým hřištěm, a nutno podotknout, že hřiště je to vážně pěkné. V nedávném měření dokázali Daveláci zvítězit nad mužstvem ze Slap v poměru 5:2 na domácí půdě. Výsledek vypadá sice vcelku jednoznačně, ale byl to obtížný zápas a na jejich půdě se nepředpokládalo nic jiného. 

Trenér Ladislav Pšenička vybral následující sestavu: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Jakub Obermajer; záložní řada: Petr Pšenička, Jakub Houdek, Tomáš Borák, Jiří Stracený, Tadeáš Černý; útok: Jaromír Dlesk, Pavel Kondraš. Z lavičky náhradníků do hry vstupovali: Petr Dvořák, Jakub Jenčík, Daniel Žemlička, Nicholas George Hayes.

Na rozdíl od dobře připraveného hřiště počasí už tak idylické nebylo. Aby si divák kopané, který dorazil na zmíněný zápas, připadal relativně komfortně, musel by být vybaven slunečními brýlemi, teplým a větruvzdorným oblečením a deštníkem, protože klimatické podmínky se měnily každých pár minut. A to se do jisté míry podepsalo i na výkonu obou mužstev. V prvních dvaceti minutách se ze strany Slavoje jednalo asi o nejpohlednější pasáž zápasu, ale první vážnější šanci si připsali domácí, když se jim povedlo nastřelit brankovou konstrukci. Následující dvě velké příležitosti si vytvořili Daveláci po rohových kopech. Nejprve se do stoprocentní příležitosti dostal Lukáš Zelenka, ale z hranice malého vápna nastřelil pouze brankáře. O pár minut později nechybělo mnoho hlavičce Jakuba Obermajera. Ke změně skóre došlo ve 23. minutě. Dlouhou křižnou přihrávkou vyzval Lukáš Zelenka k výpadu Tadeáše Černého. Mladík v davelském dresu dokázal přelstít bránícího hráče, ale svým počínáním se dostal do těžké pozice před branku domácích. Pohotovým kopem dokázal přehodit sebe i brankáře a míč jen tak tak skončil v síti Slap – 0:1! Vstřelená branka a silný vítr vnesl do dalšího průběhu hry neklid. Na obou stranách mohlo dojít ke změně skóre, ale žádná z akcí nebyla dotažena do zdárného konce. O poločasové pauze se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Daveláky.

Krátce po zahájení druhého dějství se mužstvo hájící barvy Davle radovalo podruhé. Míč se na vlastní polovině dostal k Nicolasovi Hayesovi. Davelský šikula s anglickým pasem vyslal do rychlého výpadu Kubu Jenčíka, ten se zbavil bránícího hráče a poslal míč před branku domácích. Jaromír Dlesk trefil odkrytou branku a navýšil na 0:2! Po bezmála čtvrt hodině druhého poločasu se útočník Slap opřel do míče za hranicí velkého vápna. Jeho střela putovala od tyče do sítě za záda Tomáše Zunta a skóre zápasu bylo 1:2. O několik minut později rozjeli Daveláci akci připomínající druhý gól zápasu. Jejich radost ze vstřelené branky zastavil, přinejmenším podezřele, odmávaný ofsajd. V dalších několika minutách nebyl k vidění nikterak pohledný fotbal, který by nabízel zajímavé příležitosti. Pět minut před koncem zápasu posadil míč centrující Pavel Kondraš na hlavu Jaromíra Dleska. Zkušený útočník se hlavou nemýlil a navýšil skóre zápasu na konečných 1:3!

Daveláci dokázali zvítězit i v posledním utkání podzimu, po deseti odehraných kolech zůstávají bez ztráty bodu se skóre 44:7 a bezpečně přezimují na první příčce tabulky!

TJ SOKOL SLAPY : TJ SLAVOJ DAVLE (5.11.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *