V posledním domácím utkání podzimní části sezony přivítali Daveláci na svém hřišti fotbalisty z Radlíku. Radličtí šli do zápasu z šesté příčky v tabulce, naproti tomu Daveláci do zápasu nastupovali jako favorité z prvního místa, již v dosavadním průběhu neztratili jediný bod. Z předchozího vzájemného měření vyšli jako vítězové fotbalisté ze soutoku v poměru 4:1.

Slavoj Davle začal utkání v následující sestavě: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Jakub Obermajer; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Tomáš Borák, Jakub Houdek, Jakub Jenčík; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků se do hry dostávali: Tadeáš Černý, Petr Dvořák, Pavel Kondraš, Vojtěch Macho, Patrik Obermajer, Daniel Šum a Daniel Žemlička. 

Přivítání si pro hráče z Radlíku nachystal Míra Šum, který vstřelil první branku už ve druhé minutě utkání. Do vápna soupeře letěl centr z levé strany. V prvním momentě balón střelec úvodní branky těsně minul, ale hrací předmět se následně odrazil ke Kubovi Jenčíkovi, ten vypálil a jeho střelu dokázal patou usměrnit k pravé tyči právě Míra Šum – 1:0! Na další branku utkání diváci nemuseli čekat příliš dlouho. Svůj desátý gól v dosavadním průběhu sezóny vstřelil Jaromír Dlesk a Davle vedla 2:0! Ve dvacáté páté minutě se znovu dokázal prosadit útočník Miroslav Šum a skóre zápasu bylo už 3:0! Svůj fotbalový přehled a um ukázal Jiří Stracený ve 23. minutě, když si na útočné polovině sebral míč a po zkontrolování postavení brankáře hostů vymetl pavučiny v pravém horním rohu branky – 4:0 pro Slavoj! První poločas uzavřel kapitán týmu Lukáš Zelenka, který se prosadil hlavou po rohovém kopu a zvýšil na 5:0.

Do druhého poločasu udělal trenér Ladislav Pšenička několik změn, aby si více zahráli i méně vytížení hráči. Daveláci svého soupeře přehrávali i ve druhém dějství. V 57. minutě dokázal završit hattrick Miroslav Šum – 6:0 pro Slavoj. Svůj druhý gól zápasu dokázal vsítit po pohledné akci Jiří Stracený, skóre zápasu 7:0. V dalším úseku zápasu byla vidět na hráčích hostujícího celku frustrace, hra byla často kouskována a fotbal šel lehce do ústraní. Gólovou odmlku přerušil v 76. minutě svým druhým gólem v sezóně Jakub Jenčík a Slavoj se dostal do vedení 8:0. V 88. minutě našla špatná rozehrávka hostujícího celku kopačky Tadeáše Černého, ten si míč zpracoval a následnou střelou rozvlnil síť v brance Radlíku, konečný stav utkání – 9:0!

Daveláci dokázali v posledním domácím utkání rozradostnit své příznivce, zvítězili vysokým poměrem a nadále se drží v čele tabulky s plný počtem bodů.

TJ SLAVOJ DAVLE : AFK RADLÍK (28.10.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *