TJ Slavoj Davle vyrazil za dalším podzimním utkáním na hřiště nedalekých Bojanovic. Oba týmy se v probíhající sezóně už potkaly, a to 23.9. na hřišti v Davli. V proběhlém utkání vyhrál tým od soutoku rozdílem třídy, tedy 7:0. I přes jasný výsledek v posledním vzájemném zápase hráči Slavoje věděli, že na hřišti Bojanovic je nečeká nic lehkého. Hřiště v nedaleké obci je znatelně menší než plácek v Davli, takže se dal očekávat mnohem soubojovější zápas. Před utkáním patřila Sokolu Bojanovice čtvrtá příčka v tabulce. 

Do zmiňovaného zápasu vyslal trenér Ladislav Pšenička následující základní sestavu: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Jakub Obermajer; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Jakub Houdek, Tomáš Borák a Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk a Tadeáš Černý. Z lavičky náhradníků se do hry postupně dostávali: Jakub Jenčík, Pavel Kondraš, Daniel Macho, Vojtěch Macho, Petr Dvořák. 

V prvních zhruba dvaceti minutách nebylo tempo zápasu nikterak závratné a bojovalo se převážně uprostřed hrací plochy. I když jeden moment za zmínko stojí. Daveláci si dokázali před hranicí velkého vápna vybojovat výhodu standardní situace. Následnou střelu, která letěla na branku domácích, viditelně zablokovala ruka hráče Bojanovic. I přes viditelný přestupek ve vápně domácích rozhodčí pokutový kop neodpískal. Mladému rozhodčímu se celkově výkon v prvním poločase moc nedařil. Některé situace obracel ve prospěch jednoho nebo druhého týmu a celkově nedržel nastavený metr utkání (v druhém poločase svůj výkon podstatně zlepšil). Ve 26. minutě domácí vybojovali rohový kop. Míč byl od rohového praporku kopnut na vzdálenější tyč do malého vápna, odkud se prosadil hráč Bojanovic – 1:0. Nedlouho po obdržené brance reagoval trenér mírným přeskládáním rozestavení. Zhruba po půl hodině hry předvedli Daveláci pohlednou akci. Míč z vlastní poloviny rozehrál Vojta Macho, posunul balón do středu hřiště na Jakuba Obermajera, ten přihrál lépe postavenému Kubovi Houdkovi. Jakub Houdek našel přesnou dlouhou přihrávkou Jana Hofmana. Levonohý rychlík zachoval chladnou hlavu, rozhlédl se a přesným centrem našel Jaromíra Dleska, jenž se hlavou nemýlil a srovnal skóre zápasu na 1:1! Daveláci dokázali převrátit misky vah zápasu na svou stranu ještě v první polovině utkání. Domácí darovali netaktickým faulem asi 20 metrů před vlastní brankou výhodu nepřímého kopu. K rozehrávce se postavil Jakub Houdek a Pavel Kondraš. První jmenovaný přiťukl hrací náčiní zkušenému univerzálovi, jehož střela se zastavila až v síti domácích – 1:2! Branka ve prospěch Davle byla poslední zajímavou událostí, kterou jsme v prvním poločase mohli vidět. 

Do druhého poločasu měli Sumečci záměr kontrolovat tempo hry a přidat další branky. A to se dařilo. Dvoubrankové vedení mohl Slavoji přisoudit Tomáš Borák, jenž prošel mezi dvojící bránících hráčů, ale ideální okamžik na střelu prováhal a následně o míč přišel. Gólovou radost nepřinesl přiznivcům Davle ani Kuba Obermajer, který ukořistil míč na středu hrací plochy a připravil si míč do palebné pozice. Jeho tvrdá střela trefila pouze bránícího hráče před sebou. Třetí branku ve prospěch Davle vsítil až Jiří Stracený s přispěním brankáře domácích. Jiří Stracený se postavil k rozehrávce přímého kopu zpoza hranice velkého vápna Bojanovic. Jeho nepříliš tvrdou střelu, která letěla doprostřed branky, brankář propustil mezi rukavicemi a Slavoj vedl o dva góly! Na konečný stav utkání zvýšil Daniel Šum po pěkné přihrávce od Jiřího Straceného, a Slavoj dokázal zvítězit na půdě Bojanovic v poměru 4:1!

TJ SOKOL BOJANOVICE:TJ SLAVOJ DAVLE (22.10.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *