V uplynulé části sezóny se fotbalisté hájící barvy Davle utkali se všemi soupeři kromě FK Slavoj Řevnice. A tomuto protivníkovi se postavili v posledním teplém víkendu. Před zápasem samotným slibovala situace v tabulce nadějnou fotbalovou podívanou, neboť proti sobě stály týmy z vršku tabulky. Slavoj Řevnice měl z dosavadních pěti zápasů (tedy o jeden zápas méně) 11 bodů za tři výhry a dvě remízy. Příznivci davelské kopané, již dorazili na zmiňovaný zápas, se mohli těšit pohledem na nové dresy v barvách Slavoje Davle. 

Trenér Ladislav Pšenička vyslal od začátku na hrací plochu tým ve složení: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Jakub Kočí; záloha: Daniel Macho, Jiří Stracený, Jakub Obermajer, Jakub Houdek, Daniel Šum; útok: Jaromír Dles, Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků se do hry postupně dostávali: Tomáš Borák, Tadeáš Černý, Petr Dvořák, Jakub Jenčík, Vojtěch Macho, Patrik Obermajer a Petr Pšenička. 

Na první šanci nemuseli diváci sobotního zápasu čekat příliš dlouho. Asi po třech minutách si z pozice krajního stopera vyměnil míč Jan Hofman se středními záložníky a po šikovné přihrávce za obranu se dostal až do velkého vápna soupeře. Tam stihl odehrát míč před brankářem, který mu následně skočil pod nohy. Po souboji levonohého rychlíka a brankáře hostů se míč odrazil k Jaromíru Dleskovi, ten zachoval chladnou hlavu a poslal míč do branky hostů – 1:0 pro Slavoj Davle! V další pasáži zápasu se hra přelévala, své fotbalové kvality ukázali i hosté, ale žádnou nadějnější příležitost si vytvořit nedokázali. Zhruba po čtvrt hodině hry se Daveláci dostali do útoku po pravé straně. Dan Macho dokázal proti přesile ve velkém vápně soupeře posunout balón na Kubu Obermajera, ten vyslal tvrdou střelu pod břevno. Naneštěstí střela letěla kousek od místa, kde stál brankář Řevnic, a tak dokázal střelu vyrazit na rohový kop. Z následného rohu k ohrožení branky nedošlo. K dalšímu rohovému kopu ve prospěch Davle došlo o pár minut později. Míč od rohového praporku směřoval na přední tyč, odkud se ho bránící hráč Řevnic snažil odvrátit, ale při své snaze trefil balónem spodní končetinu Jakuba Obermajera a kulatý předmět se ocitl v brance hostů – 2:0! Po druhé brance utkání se hra opticky zklidnila. Oba celky předváděly určité prvky fotbalového umu, ale k výraznějším ohrožení branky nedocházelo. První poločas skončil 2:0 ve prospěch Daveláků.

Začátek druhého poločasu se nesl v podobném duchu, jako konec prvního. Přibližně po hodině hry se gólově mohl zapsat také Jakub Jenčík, který pohotově vystřelil z kraje velkého vápna soupeře. Jeho střelu na vzdálenější tyč se brankáři hostů podařilo vyrazit, ale míč neměl pod kontrolou. V dalším souboji o míč podrazil muž v rukavicích napadajícího Jaromíra Dleska, domácí fotbalisté se dožadovali pokutového kopu. Píšťalka rozhodčího zůstala zticha. O dalších pár minut později měli svou šanci i fotbalisté Řevnic, jejich tvrdou střelu dokázal zpacifikovat Tomáš Zunt. O několik chvil později postupoval s míčem u nohy Dan Macho, prohodil si míč mezi bránícími hráči a následně byl faulován těsně před hranicí velkého vápna. Ale ani tento přestupek rozhodčí Sluka nezaznamenal. Z následného protiútoku se podařilo týmu z Řevnic snížit na 2:1. Podobně jako v minulém utkání zareagovali Daveláci na obdrženou branku pohotovou rozehrávkou a vybojováním standardní situace před brankou hostů.  K následné rozehrávce se postavil Jiří Stracený. Jeho střelu na branku ještě tečoval bránící hráč a s jeho přispěním skončil míč v sítí hostů – 3:1 pro Slavoj!

Slavoj Davle dokázal zvítězit i proti soupeři, který v dosavadním průběhu sezóny ukázal nejvíce fotbalových kvalit, a zůstává na první příčce tabulky se skóre 28:5!

TJ SLAVOJ DAVLE : FK SLAVOJ ŘEVNICE (14.10.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *