V dalším zápase čekal Daveláky soupeř ze Slap. V dosavadních pěti kolech měl náš sobotní soupeř šest bodů v tabulce za dvě vítězství proti TJ Sokol Bojanovice a AFK Radlík. Před utkáním patřila slapským fotbalistům pátá příčka v tabulce.

Základní sestavu zvolil trenér Ladislav Pšenička v následujícím složení: brankář: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Vojtěch Macho; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Jakub Houdek, Jakub Obermajer a Jakub Kočí; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. V lavičky náhradníků do hry zasahoval: Tomáš Borák, Tadeáš Černý, Petr Dvořák, Nicholas George Hayes, Jakub Jenčík, Daniel Macho a Daniel Šum.

Zápas začal v bojovném nasazení. První branka přišla po pár minutách utkání. Slavoj měl k dispozici autové vhazování na útočné polovině. Jiří Stracený uvedl míč do hry dlouhým autem, který letěl směrem na branku. Brankář sice dlouhý míč polapil, ale nedokázal ho udržet a srazil si ho do vlastní branky – 1:0 pro Slavoj! Zhruba po čtvrt hodině hry měli Daveláci postupný útok z kraje hřiště, odkud přišel centr do pokutového území. Centrovaný míč dokázali hosté odvrátit pouze k hráči v davelském dresu. Ten si míč pohotově zpracoval a vypálil. Tvrdá střela se otřela o bránícího hráče hostů a následoval rohový kop. Z rohového kopu se dokázal prosadit kapitán  Lukáš Zelenka – 2:0 pro Slavoj! O dalších sedm minut později využili k dalšímu výpadu vpřed  fotbalisté z Davle svou levou stranu, odkud přišel nadýchaný centr do velkého vápna soupeře. Míč si našel zkušený Jaromír Dlesk a hlavou prostřelil brankáře hostujícího celku – 3:0 pro domácí! Když už se zdálo, že místní oblíbenci mají zápas pevně v rukou, přispěchali se svým útokem i hosté. Míč se z krajního prostoru dostal na rychlého útočníka před hranicí velkého vápna branky, kterou hájil Tomáš Zunt. Hráče Slap, který měl namířeno na zkušeného brankáře, ve snaze odkopnout míč zasáhl Lukáš Zelenka a za svůj přečin uviděl žlutou kartu. Z následné standardní situace se dokázali hosté prosadit střelou vedle pravé tyče – 3:1. Ve zbytku prvního dějství nedošlo k dalším nadějným situacím a do šaten se šlo za stavu 3:1.

Do druhého poločasu nastoupili hráči ze Slap se snahou zvrátit nepříznivý vývoj utkání. I když jejich snaha byla patrná a dokázali Slavoj zatlačit před vlastní pokutové území, nedokázali si dlouhé minuty vytvořit nějakou kloudnější akci. To platilo do 74. minuty, kdy hosté snížili na 3:2, a zdálo se, že je zaděláno na drama. To ale fotbalisté od soutoku nehodlali připustit a hned po rozehrávce dokázali vybojovat rohový kop. Po rohovém kopu se ve vápně soupeře nejlépe zorientoval Lukáš Zelenka a vrátil Davli dvoubrankové vedení – 4:2. Poslední slovo v zápase neměl nikdo jiný, než sám Lukáš Zelenka, jenž se v 77. minutě dokázal prosadit po třetí v utkání a zařídil tak konečný stav 5:2 pro Slavoj Davle!

TJ SLAVOJ DAVLE:TJ SOKOL SLAPY (7.10.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *