V posledním zápase se postavili Daveláci na hřišti nedalekého Radlíku proti místnímu AFK. Radlík si za dosavadní čtyři zápasy připsal sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Naproti tomu tým z Davle měl před utkáním stoprocentní bilanci a šel do zápasu z prvního místa. 

Trenér Ladislav Pšenička měl pro toto utkání k dispozici hned sedmnáct hráčů. Základní sestavu zvolil v následujícím složení: prostor mezi tyčemi hájil Tomáš Zunt; v obraně: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Vojtěch Macho; záloha: Tomáš Borák, Jiří Stracený, Jakub Houdek, Jakub Obermajer a Daniel Macho; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků do hry díky hokejovému střídání naskakoval Tadeáš Černý, Petr Dvořák, Nicholas George Hayes, Patrik Obermajer, Petr Pšenička a Daniel Šum.

Začátek zápasu nezastihl ani jedno z mužstev v nejlepším fotbalovém rozmaru, na čemž měl podstatný vliv povrch hřiště. Hrací plocha byla tvrdá a nerovná, což hráčům znesnadňovalo hrát svou obvyklou hru. První náznak šance přišel v první desetiminutovce zápasu. Míč se podařilo vybojovat před velkým vápnem domácích a následně balón putoval do kraje hřiště, odkud se šanci nepodařilo zakončit přesně. O pár minut později měli svou šanci domácí po nepřesné rozehrávce ze středu hřiště. Míč se přes krajní prostor dostal až před branku Tomáše Zunta, útočící hráč zakončil přesně k tyči a nedal zkušenému brankáři šanci – 1:0 pro Radlík. Obdržená branka hráče Slavoje nerozhodila a snaha o vyrovnání byla patrná. Zlepšený výkon stvrdil brankou Jaromír Dlesk ve 22. minutě, když z kraje velkého vápna překonal přízemní ranou brankáře domácích a stav zápasu byl opět vyrovnán – 1:1! Přibližně po půl hodině hry měli Daveláci k dispozici autové vhazování v blízkosti branky svého soupeře. Dlouhý aut poslal do vápna Jiří Stracený a před brankou domácích vznikla poměrně nepřehledná situaci. Balon se následně odrazil k Tomáši Borákovi a ten svou silnější nohou rozvlnil síť. Rozhodčí nejprve vstřelenou branku uznal, ale po diskusi s domácími se nechal ,,přemluvit“ a odpískal hru rukou, takže stále trval stav 1:1. Tento výsledek svítil na výsledkové tabuli i po konečném hvizdu prvního dějství. 

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj téměř v totožné sestavě jako do prvního, jen na pravé záloze nastoupil Daniel Šum. Rozehrávku měli na svědomí fotbalisté od soutoku, ale došlo k nedorozumění a jejich zaváhání přečetl kapitán domácích. Naštěstí toho domácí nedokázali využít a jejich šance skočila už v zárodku. Okolo padesáté minuty se Slavoj dostával do postupného útoku. Míč se uprostřed útočné poloviny dostal ke Kubovi Obermajerovi, ten si všiml nabíhajícího Dana Šuma a adresoval mu přihrávku do běhu do kraje velkého vápna. Druhý jmenovaný využil své rychlosti a předložil míč staršímu bratrovi Mirkovi na úrovni penalty. Brankář Radlíku nedokázal na jeho střelu zareagovat a starší z bratrů se zapsal na listinu střelců – 2:1 pro Slavoj! Další branku měl na kopačce Patrik Obermajer, když přečetl úmysl domácí obrany, vystihl zpětnou přihrávku na muže v rukavicích a udělal mu kličku do strany. Fotbalisté i příznivci Davle už téměř slavili, ale plavovlasému rychlíkovi se střetly myšlenky a nedokázal trefit odkrytou branku. Nevyužitá šance naše příznivce nemusela mrzet dlouho. O pár minut později vytvořil velkou minelu domácí brankář a nahrál míč přímo na kopačky Jaromíra Dleska. Zkušený střelec nepohrdl další obrovskou příležitostí a navýšil skóre zápasu na 3:1 ve prospěch Slavoje Davle! Svůj hattrick završil Míra Dlesk v 82. minutě po standardní situaci, kdy se po přesném centru dokázal prosadit hlavou – 1:4!

V zápase na půdě AFK Radlík dokázali fotbalisté hájící barvy Davle zvítězit v poměru 4:1 a i po pátém utkání zůstávají na vrcholu tabulky se ziskem patnácti bodů.

AFK RADLÍK:TJ SLAVOJ DAVLE (30.9.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *