V uplynulém víkendu se v městysi na soutoku Vltavy a Sázavy bylo na co těšit. Kromě Svatováclavských slavností a koncertu Luboše Pospíšila se skupinou 5P svítilo v kalendáři příznivců davelské kopané ještě derby s Bojanovicemi! Před začátkem zápasu se náš sobotní sok nacházel na páté příčce tabulky se třemi body za výhru proti TJ Tatranu Kamenný Přívoz. 

Sobotní utkání zahájil Slavoj v následující sestavě: v brance Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C] a Vojtěch Macho; záloha: Petr Pšenička, Nicholas George Hayes, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer a Petr Mlejnský; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Z lavičky náhradníků se do hry postupně dostávali: Jiří Stracený, Daniel Macho, Petr Dvořák, Tadeáš Černý, Tomáš Borák a novic v davelském kolektivu, Jakub Jenčík.

Daveláci šli do hry se záměrem kontrolovat kulatý předmět a soupeře si trošku unavit. To se v úvodu nedařilo zcela podle představ a v prvních minutách se jednalo hlavně o boj uprostřed pole. K první změně stavu došlo po rohovém kopu Daveláků. Rohový kop zahrával Míra Šum a v pokutovém území se nejvýše dostal Lukáš Zelenka. Na jeho hlavičku nedokázal brankář hostů reagovat – 1:0 pro Slavoj! Po vstřelené brance byl průběh podobný jako před ní a někdy v polovině prvního poločasu došlo k prvnímu většímu střídání. Do hry se dostal Jiří Stracený, Tomáš Borák, Tadeáš Černý a Dan Macho. Další branku vsítil nový muž na hřišti. Skákavý míč z křídelního prostoru si našel Tadeáš Černý a nelehkou střelou zamířil přesně k tyči – 2:0 pro Daveláky. I přes vyrovnaný průběh uprostřed hracího pole měli fotbalisté z Davle větší kvalitu ve velkém vápně soupeře a do konce poločasu se stihl prosadit ještě Dan Macho. První dějství tak skončilo 3:0 ve prospěch Sumečků!

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj v lehce pozměněné sestavě. V druhé části zápasu už rivalovi z nedalekých Bojanovic značně docházeli síly, na což mohl mít vliv i čím dal větší rozdíl ve skóre. Slavoj v celém druhém poločase kontroloval dění na hřišti a nepouštěl svého soupeře do závažnějších situací. V 50. minutě navýšil skóre na 4:0 Míra Šum. O šest minut později se ve prospěch Slavoje prosadil i druhý útočník, a to Jaromír Dlesk. Že fotbalistům z Davle tenhle zápas chutnal bylo patrné na akci z 64. minuty. Útočníci Jaromír Dlesk a Miroslav Šum si v postupné akci několikrát vyměnili míč a na 6:0 zvyšoval střelou zpoza vápna Miroslav Šum! Asi ojedinělou akci druhého poločasu měli hosté už za rozhodnutého stavu. Útočící hráč vystihl rozehrávku na útočné polovině. Svou šanci ale nedokázal využít a střela letěla vysoko nad branku, kterou hájil Tomáš Zunt. Na konečných 7:0 navýšil Míra Dlesk v 75. minutě. 

Ve víkendovém zápase dokázali Daveláci přestřílet svého soupeře vysokým rozdílem a po čtvrtém utkání zůstávají stoprocentní se skóre 16:1!

TJ SLAVOJ DAVLE:TJ SOKOL BOJANOVICE (23.9.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *