Další fotbalové střetnutí čekalo Daveláky na hřišti Kamenného Přívozu proti místnímu Tatranu. Tým z obce, která se nachází nedaleko Davle, proti proudu řeky Sázavy, si za dvě uplynulá kola zapsal do tabulky jeden bod za remízu proti AFK Radlík. 

Před utkáním měl příjemné starosti trenér Ladislav Pšenička, jenž měl pro zmíněné utkání k dispozici hned 17 hráčů. Základní sestavu v rozestavení 3-5-2 zvolil následovně: v brance Tomáš Zunt; obrana: Tomáš Borák, Lukáš Zelenka [C], Jakub Obermajer; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Nicholas George Hayes, Miroslav Šum a Jakub Kočí; útok: Jaromír Dlesk a Patrik Obermajer. Do hry se z lavičky náhradníků díky hokejovému střídání dostávali: Jan Hofman, Petr Dvořák, Petr Mlejnský, Daniel Macho, Vojtěch Macho a Tadeáš Černý. 

Vstup do utkání davelským fotbalistům příliš nevyšel. I přes chybně neodpískaný, signalizovaný ofsajd se hráči domácích dostali do slibné palebné pozice po faulu před hranicí velkého vápna. Střela ze standardní situace skončila v dobře postavené zdi. V další pasáži zápasu se hráči Slavoje do pár slibně rozvíjejících situací dostali, ale k většímu ohrožení branky to nevedlo. Většinou je zastavila nepřesnost v kombinaci nebo nevhodné řešení v předfinální a finální fázi. Když už se podařilo akci zakončit, tak střela neměla potřebnou razanci nebo neletěla do prostoru branky. K podobné situaci jako v úvodu došlo i zhruba po půl hodině hry. I v tomto případě skončila střela po odpískaném faulu ve prospěch domácích v dobře postavené zdi.  K rozruchu ve vápně domácího Tatranu došlo pár minut před koncem prvního dějství. Míč se po závaru v pokutovém území dostal k Patriku Obermajerovi. První střelu dokázal brankář domácích pokrýt. Míč se znovu odrazil k mrštnému útočníkovi, ten se snažil brankáři udělat kličku, posunul si míč do strany a následně došlo ke kontaktu obou hráčů. Rozhodčí poměrně nepřehlednou situaci nevyhodnotil jako pokutový kop a hrálo se dál. První poločas více rozruchu nepřinesl a skončil za stavu 0:0. 

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj v lehce pozměněné sestavě – v brance: Tomáš Zunt; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Vojtěch Macho; záloha: Petr Pšenička, Jiří Stracený, Jakub Kočí, Jakub Obermajer, Tadeáš Černý; útok: Jaromír Dlesk, Patrik Obermajer. I v druhém poločase se do hry postupně dostávali hráči z lavičky náhradníků. Nepřesvědčivý výkon si Daveláci nechali v kabině a do druhého poločasu začali mnohem lépe. Zvýšené úsilí zúročil hned v první minutě druhého poločasu Patrik Obermajer, když vyvinul tlak na rozehrávku domácích, přečetl úmysl dlouhého odkopu a vstřelil první branku utkání – 1:0 pro Davli! Druhá branka přišla téměř okamžitě. Fotbalisté od soutoku dokázali uloupit míč domácím hned po rozehrávce. Míč putoval do krajních prostor před brankou domácích, odkud přišla přízemní přihrávka na mladíka Tadeáše Černého. Nový přírůstek v davelské kabině šancí nepohrdl a tvrdou střelou k tyči navýšil skóre zápasu na 2:0.  V dalším průběhu druhého poločasu bylo mužstvo reprezentující barvy Davle silnější na míči a hru kontrolovalo. Asi dvacet minut před koncem zápasu odpískal rozhodčí penaltu po ruce ve vápně ve prospěch Slavoje. Míč si na penaltový puntík postavil Vojta Macho. Jeho pokus však dokázal brankář domácích zlikvidovat. Když už se zdálo, že si Slavoj dojde k pohodlné výhře zásluhou zlepšeného výkonu v druhé části zápasu, přišla komplikace v podobě obdržené branky – 1:2. Poslední minuty zápasu museli Daveláci udržet jednobrankové vedení v nervózním závěru zápasu. K jedné nadějné příležitosti na straně domácích po špatné komunikaci mezi obranou a brankářem ještě v úplném závěru zápasu došlo, ale Tomáš Zunt ukázal své přednosti na brankové čáře a zápas skončil 2:1 pro Slavoj Davle!

Oblíbenci od soutoku dokázali zvítězit i ve třetím zápase v řadě a jako jediní neztratili ani bod!

TJ TATRAN KAMENNÝ PŘÍVOZ : TJ SLAVOJ DAVLE (17.9.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *