První utkání v domácím prostředí odehráli hráči Slavoje proti mužstvu z Klínce. Do letošní sezony bylo mužstvo TJ Klínec přeřazeno ze IV. třídy skupiny B do skupiny A, kterou hrají i místní sympaťáci. I když náš sobotní soupeř skončil v loňské sezóně poslední se ziskem pouhých 11 bodů, tak se nedalo jednoznačně říci, jak kvalitní mužstvo z nedaleké obce dorazí. 

Za slunného sobotního odpoledne dorazilo na davelský plácek nemalé množství diváků. Fanoušci viděli od úvodního hvizdu v brance univerzála a čerstvého ,,ženáče”  Vojtěcha Macha. V obranné trojici hrál od začátku Tomáš Borák, Lukáš Zelenka [C] a Jakub Obermajer. Před obranným triem nastoupil Daniel Žemlička, Nicholas George Hayes a Jiří Stracený. Na pozici krajních křídelních obránců Petr Pšenička a novopečená posila Davle, Tadeáš Černý. V útoku začal Daniel Šum a Jaromír Dlesk. Z lavičky náhradníků se do hry průběžně zapojovali: Petr Dvořák, Ladislav Pšenička, Miroslav Šum a Petr Mlejnský.

Na první gólovou radost nemuseli diváci čekat příliš dlouho. Už ve čtvrté minutě si odraženou střelu za hranicí vápna našel Jaromír  Dlesk a svou silnější nohou rozvlnil síť za zády hostujícího brankáře – 1:0! V dalším průběhu prvního poločasu ve hře dominovali hráči Slavoje, což vedlo i k dalším nadějným příležitostem. Hned 2x se v prvním dějství sám na brankáře řítil Daniel Šum, ale ani v jednom případě nedokázal změnit skóre zápasu. V následné akci si mohl Daniel Šum připsat gólovou asistenci. Jeho střílený centr jen těsně minul hlavu Jaromíra Dleska a na následný odraz už zkušený útočník nestihl zareagovat. Na ukazateli skóre naskočil stav 2:0 ve 44. minutě. Za hranicí velkého vápna se dostal míč na kopačku Miroslava Šuma. Jeho první střelu dokázala obrana Klínce ještě zablokovat, následná dorážka už ale rozvlnila síť a do šaten se šlo za dvoubrankového vedení. 

Druhý poločas začal v podobném duchu, jako ten první skončil. Daveláci kontrolovali míč a do útoku se dostávali buď postupným útokem a nebo rychlým přenesením na útočící hráče. K nešťastnému momentu došlo asi po patnácti minutách. Daniel Šum, snažíc se doběhnout přihrávku do běhu, se vyhnul souboji s brankářem a při pádu si poranil koleno. Daveláci si ale ve zbytku dokázali poradit i bez něj. V 63. minutě se po rychle kombinaci dostal k míči za hranicí vápna Petr Pšenička, udělal s míčem pár rychlých doteků a následně vyslal tvrdou ránu do horního růžku soupeřovi brány – 3:0 pro Slavoj! K další změně stavu došlo jen o pár minut později. Míč se na půlící čáře dostal k Jiřímu Stracenému. Před ním se prostor otevřel, zkušený mazák potáhl balón 30 metrů a ostrou střelou překonal brankáře. V tu chvíli už vedli fotbalisté z Davle 4:0! Brankář hostů vyndaval míč ze své sítě ještě jednou, a to zhruba 20 minut před koncem. Po velice podobné situaci jako při třetí brance se míč dostal opět k Petru Pšeničkovi a z podobné pozice se nemýlil ani svou slabší nohou, 5:0! Se svou nejnadějnější akcí si hosté počkali asi 10 minut před koncem. Dlouhý míč nedokázal odvrátit ani Lukáš Zelenka, ani Tomáš Borák a útočníkovi Klínce se podařilo trefit tyč. Více zásadního sobotní duel nepřinesl a Daveláci dokázali svého soupeře přestřílet v poměru 5:0!

Po dvou odehraných utkáních je zatím mužstvo od soutoku stoprocentní a bez inkasované branky. Dalším pozitivem je, že na sedmi vstřelených brankách se podíleli tři nové posily.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ KLÍNEC (9.9.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *