Prvním soupeřem Slavoje se stala nově založená rezerva Slovanu Hradištko. B tým Hradištka vznikl spojením s pikovickým mužstvem, který se v minulé sezóně potýkal s nedostatkem hráčů. A mužstvo Hradištka postoupilo v minulé sezoně do okresního přeboru a založením B týmu dalo možnost nakouknout mladým hráčům z vlastních mládežnických kategorií do dospělého fotbalu. 

Před zápasem nebylo jasné, co čekat od týmu, který se skládá ze zkušených fotbalistů doplněných dravým mládím. Malé překvapení si ale připravil i trenér Davle Ladislav Pšenička. Slavoj nastoupil do utkání, vzhledem k úrovni soutěže, v nečekaném rozestavení 3-5-2, tedy tři obránci, pět záložníků a dva útočníci. Toto rozestavení se navíc osvědčilo i v posledním přípravném zápase. Do zápasu v obranné trojici začal Jan Hofman, kapitán Lukáš Zelenka a Jakub Obermajer. Uprostřed zálohy nastoupil Daniel Žemlička, Jiří Stracený a Nicholas George Hayes. Z pravé strany je podporoval Daniel Macho a z levé Tomáš Borák. V útoku nastoupil vedle Jaromíra Dleska rychlonohý Daniel Šum. Branku hájil Tomáš Zunt. Z lavičky náhradníků se do hry díky hokejovému střídání dostávali: Vojtěch Macho, Petr Mlejnský, Petr Pšenička, Petr Dvořák a Patrik Obermajer. 

Na začátku utkání bylo znát, že hráčům domácích moc nevoní rozestavení se kterým přijeli Daveláci. Tým ze soutoku byl častěji na balonu, ale dobře zformovaná obrana domácích nedovolila žádnou gólovou příležitost. Po deseti minutách musel ze zápasu odstoupit Daniel Macho, jenž byl tvrdě faulován hráčem domácích. Ten byl za svůj přečin oceněn žlutou kartou. Pár nadějných příležitostí si přeci jen hráči Slavoje vytvořili. Převážně to bylo po dlouhých autech, rohových kopech, standardních situacích nebo centrech z krajních prostor hřiště, ale vždy k úspěchu chybělo lepší řešení ve vápně. Po zhruba půl hodině hry oba týmy více prostřídaly a obraz hry se změnil. Před koncem poločasu zatlačili domácí svého soupeře na vlastní polovinu, ale ani jim se nepodařilo skórovat a poločas skončil 0:0. 

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj v obranné řadě s Janem Hofmanem, Lukášem Zelenkou a Vojtěchem Machem. Jakub Obermajer se posunul do záložní řady k Jiřímu Stracenému a Nickovi Hayesovi. Pravou stranu měl na starosti Daniel Šum, levou Petr Pšenička. V útoku začal Patrik Obermajer a Jaromír Dlesk. Druhý poločas začal poměrně vyrovnaně, hrálo se převážně uprostřed hrací plochy. Tu a tam si jeden či druhý tým vytvořil slibně se rozvíjející akci, ale žádná neskončila brankou. První zlomový moment zápasu přišel zhruba po hodině hry. Míč propadl mezi obranou Davle a mladý hráč domácích uháněl sám na branku Slavoje. Tomáš Zunt však prokázal své zkušenosti a samostatný nájezd zneškodnil. O pár minut později domácí zahrávali rohový kop. Míč z rohového kopu se odrazil k nohám hráče hájící davelské barvy, ten dlouhým míčem vyslal do protiútoku Patrika Obermajera. Davelský rychlík dokázal uniknout a obelstít hned trojici hráčů a nenápadnou střelou do protipohybu brankáře rozvlnil síť – 1:0 pro Slavoj! Do dvoubrankového vedení mohl Sumečky poslat Tomáš Borák. Jeho velkou dvojšanci ale dokázal zneškodnit brankář domácích. Další promarněná příležitost přišla v 85. minutě. Rozehrávku domácích přečetl Jakub Obermajer a sám uháněl na branku Hradištka. Jeho střelu k tyči ale dokázal brankář vytěsnit na roh. V 90. minutě se míč ve vápně domácích dostal k Jaromíru Dleskovi, ten si počínal zkušeně, počkal si na pohyb brankáře a pak ho elegantním obloučkem přehodil – 2:0 pro Slavoj! Další vzrušení už zápas nenabídl a Daveláci přivezli první tři body.

V prvním zápase dokázali kluci od soutoku zvítězit v nelehkém utkání a připisují první tři body do tabulky. Závěrem bych chtěl věnovat pár slov i rozhodčímu, který vedl nedělní utkání. Vzhledem k podstavu rozhodčích musel zápas odpískat nedelegovaný rozhodčí. Píšťalky se chopil David Zdeněk z Hradištka a zápas odřídil s absolutním přehledem, dokonce lépe než většina rozhodčích, se kterými se na této úrovni běžně setkáváme. 

TJ SLOVAN HRADIŠTKO B : TJ SLAVOJ DAVLE (3.9.2023)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *