Na konci prázdnin vyhlíží příznivci davelské kopané novou fotbalovou sezonu. Mužstvo z Davle bude působit, stejně jako v loňské sezóně, ve IV. třídě skupiny A. Po nepovedeném závěru loňské sezony se hráčům dostalo odpočinku. Před další sezonou už hlásí celé mužstvo připravenost a je v plném tréninku.

Hrající trenér Ladislav Pšenička musí mít radost z rozšíření hráčského kádru. Davelský tým sice opouští jedno jméno, a to Filip Stracený, ale davelský dres oblékne hned několik nových tváří. Jedním z nových hráčů je Petr Pšenička,  jenž přichází z týmu TJ Prostřední Lhota. Jedná se o šestatřicetiletého levonohého univerzála, který má místnímu mužstvu jistě co nabídnout. Další, kdo přibyl do kádru, je navrátilec Patrik Obermajer, který se po roční odmlce v Davli vrátil z Povltavské Fotbalové Akademie. Své přednosti využije hlavně na útočné polovině hřiště. Působení na hřišti po pár letech odmlky obnovila i další  akvizice do davelské kabiny. Jedná se Tomáše Boráka, který hrával za TJ Sokol Měchenice. Levonohý fotbalista využije své bohaté zkušenosti spíše v obranných řadách Slavoje. Velmi pravděpodobně místní celek posílí ještě Miroslav Šum, starší bratr Daniela (hrající za Slavoj od loňské sezóny), jenž v mládežnických letech působil na zvučných fotbalových adresách.

V rámci přípravy na novou sezónu odehrálo mužstvo z Davle tři přípravná utkání. První dvě utkání odehráli ,,Sumečci” proti bývalému klubu Petra Pšeničky, a to TJ Prostřední Lhotě. V prvním utkání na domácím hřišti se Davelákům po sympatickém výkonu podařilo zvítězit v poměru 3:1. O týden později se na hřišti Prostřední Lhoty nepodařilo potvrdit povedený výkon a Daveláci na jejich hřišti podlehli 6:3. Týden před startem soutěže sehráli hráči Slavoje přátelské utkání ještě proti  FK Slavoj Řevnice, se kterým se budou potkávat i v nadcházející sezóně. V domácím prostředí dokázal Slavoj přestřílet svého soupeře vysoko 7:1.

Na nadcházející sezónu jsou hráči Slavoje připraveni hájit barvy Davle a bojovat o nejvyšší příčky. Slavoj, do toho!

PŘED SEZÓNOU 2023/2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *