V rámci 14. kola se hráči Davle utkali s mužstvem SK Čechoslovan Dolní Jirčany. Byl to souboj druhého a třetího týmu v tabulce. Trenér Ladislav Pšenička zvolil následující sestavu: v brance Vojtěch Macho, v obranné čtveřici z levé strany Jan Hofman, Jakub Obermajer, kapitán Lukáš Zelenka a Pavel Kondraš. V záloze nastoupil Daniel Macho, Jakub Kočí, Jakub Houdek a Daniel Šum. V útoku již tradičně Jaromír Dlesk společně s Jiřím Straceným. Na lavičce náhradníku byl připraven Daniel Žemlička, Petr Mlejnský, Ladislav Pšenička a Petr Dvořák.

Oproti podzimnímu setkání byl soupeř posilněn několika kvalitními hráči a na hře to bylo vidět. Hráči hostujícího celku byli dominantní na míči a kombinačně Daveláky přehrávali. Jejich úsilí bylo zúročeno v 11. minutě, když útočník hostů udržel míč a pak nezištně přihrál na svého spoluhráče, který vsítil první branku zápasu – 0:1. I když kombinační kvalita hráčů hostí v prvním dějství neupadala, tak více nadějných příležitostí si vytvořil místní Slavoj, ale ani jednu nadějnou příležitost nedokázal přetavit v gól. První poločas skončil za stavu 0:1.

Do druhého poločasu nemohl kvůli zranění nastoupit Lukáš Zelenka a Pavel Kondraš. Druhý poločas začal ve stejném duchu jako ten první. V 6. minutě druhého dějství se po nedůrazu ve vápně Davle dostal k míči hráč protivníka a zvýšil na 0:2. Hráči Davle ale neskládali své zbraně a s výsledkem se pokoušeli něco udělat. K tomu jim mohly napomoci i dvě červené karty v táboře hostů. První přišla rovnou, když soupeř v přerušené hře úmyslně trefil míčem jednoho z rozhodčích. Druhá byla udělena hráči po druhé žluté kartě za nebezpečný faul. Mužstvo Jirčan si bylo vědomo své početní nevýhody, a proto se hráči zatáhli na svou vlastní polovinu. Při postupném útoku Davle došlo k chybě v rozehrávce, čehož využil rychlonohý krajní záložník hostů a z rychlého protiútoku vstřelil branku na 0:3. Hráči Jirčan využili ještě jednoho rychlého protiútoku a zápas tak skončil 0:4.

TJ SLAVOJ DAVLE : SK ČECHOSLOVAN DOLNÍ JIRČANY (20.5.2023)