Druhou květnovou neděli zavítali Daveláci na hřiště Pikovic, kde v této sezóně hraje své domácí zápasy i mužstvo ze Slap.  Prostor mezi tyčemi hájil Tomáš Zunt, v obranné čtveřici nastoupili z pravé strany: Daniel Macho, kapitán týmu Lukáš Zelenka, Jakub Obermajer a Pavel Kondraš. V záložní řadě začal Daniel Šum, Jakub Houdek, Jakub Kočí a Jan Hofman. V útoku nastoupila dvojice Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníku byl připraven Petr Dvořák, Vojtěch Macho a Ladislav Pšenička.

Daveláci do zápasu začali aktivně a už v páté minutě měli dvě podobné gólové příležitosti. Míč putoval od obrany do středu zálohy. Od středních záložníků šel míč na rychlonohé krajní záložníky, kteří hledali přízemní přihrávkou útočníky ve vápně. V obou případech se ale nepodařilo trefit prostor mezi tyčemi. V desáté minutě zápasu došlo k faulu asi 25 metrů od branky domácích. K míči se postavil Pavel Kondraš a přesnou střelou z trestného kopu vstřelil první gól zápasu – 0:1! I po vstřelení branky hru kontrolovali Sumečci z Davle a domácí do ničeho nepouštěli. Herní převaha vyústila i v další nadějné příležitosti, ale hráčům Slavoje se nedařilo v koncovce. Vstřelit branku mohli hosté i pomocí rohových kopů, kde domácím dělal největší starosti Lukáš Zelenka, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Až na konci prvního poločasu došlo k další změně stavu. Míč z vlastní poloviny rozehrál Jakub Obermajer na Jakuba Kočího, ten míč potáhl až na hranici velkého vápna domácího mužstva. Domácím se davelského středopolaře nedařilo zastavit ani za pomocí série faulů. Zastaven byl nedovoleným zákrokem až v pokutovém území. Rozhodčímu tak nezbylo než odpískat pokutový kop. Míč si na puntík postavil Jaromír Dlesk a zvýšil skóre zápasu na 0:2! Do kabin se šlo s dvougólovým náskokem.

V druhém dějství se obraz hry podstatně změnil a hra byla více soubojová. Hrálo se převážně v okolí půlící čáry, a tak druhá půle nepřinášela mnoho pohledných fotbalových akcí. Když už to vypadalo, že si fotbalisté z Davle vytvoří naděnou příležitost, tak jim nevyšla finální přihrávka nebo centr do vápna. Největší příležitost druhého poločasu si vytvořil Pavel Kondraš, když z pravé strany dokázal obelstít dvojici bránících hráčů a tváří v tvář brankáři nedokázal kvůli podklouznutí trefit skákavý balón. Více zajímavých příležitostí druhé dějství nepřineslo a Slavoj zvítězil 2:0.

Slavoj Davle dokázal porazit tým z Vltavské kaskády a pokračuje ve stíhání týmů z vrcholu tabulky.

TJ SOKOL SLAPY : TJ SLAVOJ DAVLE (14.5.2023)