Minulý víkend hráči Davle zavítali na hřiště TJ Sokol Bojanovice. Pro nedělní utkání zvolil trenér Ladislav Pšenička následující sestavu: v brance Tomáš Zunt, v obranné čtveřici z pravé strany Daniel Macho, kapitán týmu Lukáš Zelenka, Jakub Obermajer a z levé strany Vojtěch Macho. Uprostřed záložní řady hrál navrátilec Jakub Houdek s Jakubem Kočím a na stranách Daniel Šum a Jan Hofman. V útoku nastoupil již tradičně Jaromír Dlesk s Jiřím Straceným. Na lavičce byl připraven Daniel Žemlička, Petr Mlejnský, Ladislav Pšenička, Petr Dvořák a Pavel Kondraš. 

V 17 hodin středoevropského času se rozezněla píšťalka rozhodčího zahajující nedělní zápas. V začátku zápasu nedocházelo k žádným větším příležitostem. Mužstvo od soutoku bylo častěji na míči, ale jejich snaha většinou končila před pokutovým územím domácího celku nebo v rukavicích brankáře soupeře. Jednu větší šanci přežila i obrana hostů, když se k zakončení hlavou dostal po rohovém kopu útočící hráč domácího celku. Jeho nepříliš důraznou střelu lapil Tomáš Zunt. Postupem času se hráčům Slavoje dařilo dostávat se více do pokutového území Bojanovic, což vedlo k několika rohovým kopům. Ve 41. minutě se po propadlém rohovém kopu dokázal nejlépe zorientovat Daniel Šum a svou slabší nohou poslal Slavoj do jednogólového vedení! V prvním dějství už se nic zásadního nestalo a do šaten se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal ve stejném tempu, v jakém ten první skončil. K navýšení skóre mohlo dojít asi deset minut po úvodu druhého dějství. Centrovaný míč si našel Jaromír Dlesk, ale svou střelu nedokázal umístit mezi tyče branky domácích. V další pasáži zápasu převzali otěže domácí a snažili se vytvořit tlak na obranu Davle. S dlouhými balóny si ale bránící hráči hostů dokázali poradit a ke změně stavu utkání nedocházelo. Ve snaze Bojanovic srovnat skóre zápasu se otevírala okénka v jejich obraně a toho se snažili využít rychlonozí krajní hráči Davle. Do další velké příležitosti se dostal opět Jaromír Dlesk, ale ani nyní nedokázal hlavou usměrnit míč do branky Bojanovic. Necelých deset minut před koncem utkání se do rychlého protiútoku po lajně hnal Kuba Kočí, který byl ostře faulován obráncem domácích. Ten za svůj přečin viděl druhou žlutou kartu a předčasně zamířil do sprch. V 87. minutě zúročil Pavel Kondraš početní přehavu a vsítil branku na konečných 0:2!

Ve svém třetím jarním utkání dokázali hráči Davle zvítězit a při deficitu dvou zápasů ztrácí na čelo tabulky sedm bodů.

TJ SOKOL BOJANOVICE : TJ SLAVOJ DAVLE (7.5.2023)