V úvodu jarní části rozjeté sezóny zamířili Daveláci na půdu sousedních Pikovic. Do nedaleké obce si i za celkem chladného počasí našlo cestu nemalé množství diváků. Při letmém pohledu se zdálo, že Sumečci od soutoku mají v hledišti větší počet svých příznivců.

Trenér hostujícího mužstva vyslal na trávník následující sestavu: Pozici v brance zaujal Tomáš Zunt, na pravé straně obrany začal Petr Dvořák, uprostřed obranné řady hrál kapitán týmu Lukáš Zelenka společně s Vojtěchem Machem, na levé straně Jan Hofman. Uprostřed zálohy hráli jmenovci Jakub Kočí a Obermajer, po stranách je podporoval Daniel Macho a Daniel Šum. V útoku začali již tradičně veteráni Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníku byl k dispozici Adam Jindra a hrající trenér Ladislav Pšenička, již se na hřiště dostávali v průběhu hry díky hokejovému střídání. 

Do hry lépe začali hráči Slavoje a v úvodu měli častěji míč na kopačkách. K větší příležitosti došlo zhruba po deseti minutách hry po faulu těsně u rohu velkého vápna. K balónu se postavil Daniel Macho, ten využil předpokladu centrovaného míče a skrytou střelou přes zeď se snažil překvapit brankáře domácích. Muž s rukavicemi ale dobře zareagoval a konečky prstů míč vyrazil na rohový kop. Po pár dalších minutách se míč po centru z levé strany dostal k útočícímu Lukáši Zelenkovi, který ho přidržel a následně vystřelil z ostrého úhlu. I když jeho rána nebyla přesná, tak situace využil dobíhající Jakub Obermajer a otevřel skóre zápasu – 0:1! Domácí se dopředu dostávali v podstatě jen díky dlouhým odkopům, ale na výraznější ohrožení branky to nestačilo. Hra se kouskovala i díky častým a relativně tvrdým faulům. Další, ještě povedenější, zákrok vytasil brankář domácích pár minut před koncem prvního poločasu. Po faulu před hranicí velkého vápna si míč postavil Jiří Stracený. Pravá noha Jiřího Straceného poslala míč přes zeď do pravého horního růžku, brankář Pikovic byl však proti a tygřím skokem vyrazil míč do břevna. K dalšímu rozruchu před brankou Pikovic došlo z následného rohového kopu. Daveláci bohužel nedokázali potrestat nadějnou příležitost a do kabin se šlo za jednobrankového náskoku.

Do druhého poločasu začali o něco aktivněji hráči domácích. Ti se snažili využít dlouhých odkopů na útočící hráče. Jeden z dlouhých míčů propadl za obranu Slavoje, jejich šanci ale zlikvidoval brankář Tomáš Zunt. O několik minut později mohlo dojít ke změně skóre. Z levé strany přišel míč na Míru Dleska, toho pohotovým zákrokem vychytal brankář Pikovic. Následně se balon odrazil takřka před odkrytou branku k Danovi Machovi, ten ale tutovou šancí pohrdl a míč poslal nad brankovou konstrukci. Dan Macho si v zápase vytvořil ještě několik dalších gólových příležitostí, ale žádnou nedokázal přetavit v gól. K dalšímu rozruchu došlo asi deset minut před koncem. Odražený míč před velkým vápnem domácího mužstva sebral Jakub Obermajer. Už to vypadalo, že se odhodlá ke střele, ale ještě přihrál na lépe postaveného Jana Hofmana. Jeho levá noha poslala nadýchaný centr na Jaromíra Dleska, jemuž se podařilo rozvlnit síť v brance domácích – 0:2! Když vše nasvědčovalo tomu, že tým z Davle udrží dvoubrankové vedení, tak útočící hráč domácích v poslední minutě zápasu pronikl do vápna a po kontaktu upadl na zem. Ozval se hvizd rozhodčího a následoval pokutový kop. Pikovícím se ještě podařilo snížit na 2:1, ale to bylo to poslední, co bylo v zápase k vidění.

Slavoj Davle dokázal zvítězit v prvním jarním zápase a s jedním chybějícím zápasem se nadále drží v horních patrech tabulky.

SK PIKOVICE : TJ SLAVOJ DAVLE (7.4.2023)