Před zahájením sezóny 2022/2023 místní fotbalové družstvo posílili Adam Jindra, Jiří Šebánek, Daniel Šum, Martin Viktora a Jaromír Dlesk. Jinou fotbalovou adresu si naopak našli Pavel Švejda, Luděk Stracený a Patrik Obermajer.

Před začátkem sezóny se podařilo domluvit jeden přátelský zápas, který Daveláci vyhráli a naladili se tak na začátek nové sezóny. Nová sezóna pro celek z Davle začala vítězně na domácím hřišti proti SK Rapid Psáry B, kdy dokázal zvítězit vysoko 7:1!

V průběhu sezóny jsme odehráli celkem devět mistrovských utkání. Většina utkání se díky losu odehrála na domácím hřišti. Soupeřům se na davelské hřiště nejezdilo s přílišným nadšením, což dokládá i statistika. Z šesti domácích duelů zvládl tým  od soutoku hned pět vítězně a v jednom zbývajícím bral dva body za výhru na penalty po remíze. Naproti tomu na venkovních hřištích se Davelákům tolik nedařilo. Ze tří zápasů dokázali zvítězit pouze jednou. Za uplynulou část sezóny se tedy místnímu  mužstvu podařilo šestkrát bodovat naplno, jednou zvítězit v penaltovém rozstřelu po remíze a dvakrát prohrát.

V dosavadním průběhu soutěže má Davle nejproduktivnější útok, za devět zápasů dokázali hráči vsítit třicet sedm branek! Naproti tomu se soupeři proti Davli dokázali prosadit pouze čtrnáctkrát, což z obrany Davle dělá druhou nejlepší. V tomto kontextu určitě stojí za zmínku zápas proti TJ Tatran Kamenný Přívoz, kdy hráči Slavoje dokázali během devadesáti minut nasázet svému soupeři hned dvanáct branek a vyhráli 12:1!

Sumečci z Davle se na vrcholu tabulky drželi od samotného začátku soutěže. O první příčky se přeli hlavně s SK Libeň, SK Rapid Psáry B a SK Čechoslovan Dolní Jirčany. O své prvenství přišli až v posledním zápase na hřišti Dolních Jirčan. Po polovině sezóny jsou tak na třetí příčce a na první mužstvo ztrácí pouhý bod.

Rozlučka po podzimní části sezóny 2022.
OHLÉDNUTÍ ZA PODZIMNÍ ČÁSTÍ SEZÓNY 2022