V posledním zápase se Daveláci vydali na půdu Dolních Jirčan a došlo k souboji druhého se třetím. Před samotným zápasem o sobě dalo vědět počasí, když přibližně 30 minut před zápasem vydatně pršelo, tak s úvodním hvizdem vylezlo sluníčko a na jednu stranu hřiště bylo vidět opravdu obtížně. Vydatný déšť, ke kterému došlo v den zápasu, ale i o den dříve, se podepsal na náročnosti terénu.

Na poslední zápas dorazilo velké množství hráčů a trenér Ladislav Pšenička tak měl z čeho vybírat. Do hry se díky hokejovému střídání průběžně dostali všichni náhradníci. Prostor branky hájil Tomáš Zunt. Středního obránce hrál Filip Stacený společně s uzdraveným kapitánem Lukášem Zelenkou. Na levé obraně hrál Jakub Kočí a na pravé Vojtěch Macho. Středního záložníka si zahrál Daniel Žemlička a Jakub Obermajer. Na krajích zálohy byl Jan Hofman a Pavel Kondraš. O útok se postaral Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníku byl k dispozici Petr Dvořák, Michal Lemr, Daniel Macho, Adam Jindra a Daniel Šum.

Jak už bylo zmíněno, tak začátek zápasu byl náročný nejen kvůli podmáčenému hřišti, ale i kvůli nízko zářícímu slunci. První nadějnou příležitost si mohli vytvořit hráči Slavoje po dlouhém vhazování Jiřího Straceného. Volný prostor na zadní tyči však nebyl pokryt a stav utkání zůstal nezměněn. Další velkou příležitost měl Jaromír Dlesk, k němuž se míč dostal po rohovém kopu. Nejlepší střelec Slavoje nedokázal zamířit přesně. Ke změně stavu došlo v 15. minutě ve prospěch domácích. Po při nejmenším podezřelém zákroku na Vojtu Macha se hráči domácích dostali k míči a z pravé strany se jim podařilo najít centrem nepokrytého hráče, Slavoj prohrával 1:0. Daveláci dokázali odpovědět o osm minut později. Dobrým napadáním vybojoval míč Jakub Obermajer a předložil ho na malé vápno Mírovi Dleskovi, jenž srovnal na 1:1! Hned o minutu později došlo ke smolnému okamžiku pro sumečky. Po rozehrávce hráči domácích vybojovali rohový kop. Exekutor rohového kopu při zahrávání uklouzl, ukopl se a míč putoval od praporku přímo za záda Tomáše Zunta – 2:1. Po obdržené brance se Daveláci snažili zvrátit nepříznivý vývoj a byli častěji na balónu. Do obrovské příležitosti se po kombinaci dostal Jakub Obermajer, jeho střela z úrovně penalty bohužel branku vysoko přestřelila. Další nadějná šance přišla o pár minut později. Z pravé strany našel Pavel Kondraš ve vápně domácích Jana Hofmana, jeho střela z první orazítkovala pouze tyč. Další rána pro Slavoj přišla minutu před koncem prvního poločasu a domácí už vedli 3:1. Před závěrečným hvizdem prvního poločasu se ještě stihl po dlouhém autu prosadit Lukáš Zelenka a do kabin se šlo za příznivějšího stavu 3:2!

Do druhého dějství šli hráči s nasazením a chtíčem zvrátit stav utkání. Ve druhém poločase hrál uprostřed zálohy Michal Lemr, který svou mrštností a dobrou technikou dělal problémy hráčům Jirčan. Vyrovnávací gól mohl vstřelit Daniel Šum po rohovém kopu, jeho střela bohužel letěla doprostřed branky a brankář domácích ji zneškodnil. Zvýšené útočné snahy využili domácí rychlým protiútokem v 61. minutě. Dlouhý míč propadl mezi stopery, toho využili útočící hráči Jirčan a navýšili skóre na 4:2. Obrázek hry se dále nijak zásadně neměnil. Daveláci měli problém proniknout do obrany domácích, a tak vznikaly další možnosti pro rychlé protiútoky. Další takový přišel v 65. minutě a stav utkání byl 5:2. Na odpověď už se hráči Davle nezmohli a utkání dopadlo smutně pro davelské fotbalisty a všechny jejich příznivce.

Poslední utkání podzimu na hřišti Dolních Jirčan se našim favoritům výsledkově nepovedlo a na nejvyšší příčky budou v jarní části sezóny útočit s jednobodovou ztrátou.

SK ČECHOSLOVAN DOLNÍ JIRČANY : TJ SLAVOJ DAVLE (5.11.2022)