Poslední domácí utkání v podzimní části sezony odehráli hráči Slavoje proti mužstvu ze Slap. Prostor mezi tyčemi bránil Tomáš Zunt. Stoperská dvojice byla složena z Vojtěcha Macha a Filipa Straceného. Levého obránce hrál Jakub Kočí a pravého Petr Dvořák. Kapitánem pro toto utkání byl Jakub Obermajer, který hrál společně s Danielem Žemličkou uprostřed zálohy. Na levé záloze hrál Jan Hofman a na pravé Daniel Macho. Útočné duo hrál Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Z lavičky se do hry díky hokejovému střídání dostával Adam Jindra a Ladislav Pšenička.

Utkání herně začali sympatičtěji hráči Slavoje Davle. Obraně hostí dělal problémy zejména pravý záložník Daniel Macho, který dokázal využít svých rychlostních dispozic a nejednou se mu podařilo odcentrovat na Jaromíra Dleska a Jiřího Straceného. Vstřelit gól v úvodní části zápasu se však nepodařilo. K první změně stavu utkání došlo v 18. minutě. Hráč hostujících Slap zrychlil hru dlouhým míčem na útočícího hráče, ten svým pohybem oklamal bránící hráče a přesnou střelou překonal Tomáše Zunta – 0:1. Na hráčích Davle bylo patrné, že nepříznivý stav jim není vlastní, a tak chtěli srovnat krok v co nejbližší době. To se ve 26. minutě povedlo Jaromíru Dleskovi. Dlouhý míč sice ještě stačili odvrátit obránci hostů, ale už si nedokázali poradit s pohotovou reakcí zkušeného útočníka, a ten srovnal skóre utkání – 1:1! V dalších dvaceti minutách prvního poločasu se jednalo spíše o soubojové utkání uprostřed pole, které bylo místy přiostřeno tvrdšími fauly. K větším šancím i díky tomu nedocházelo, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal o několik minut později kvůli zjištění nesrovnalosti v zápise. Díky oběma stranám se nesrovnalost vyřešila, a tak nic nebránilo v pokračování zápasu. Domácí pár minut po začátku druhého dějství převážili misky vah na svou stranu. Po kombinaci před vápnem hostí se míč odrazil k Danielu Žemličkovi, ten míč napálil k levé tyči – 2:1 pro Slavoj! Po vstřelení druhé branky sumečků se na kopačkách ustálil klid. Ten kvůli rozhádané hře Slap nevydržel dlouho a na kvalitě utkání to bylo znát. I přes nedostatky ve hře se domácí několikrát dostali do nadějné příležitosti, ať už to bylo zásluhou rohového kopu, standardní situace a nebo postupného útoku. Míč v 88. minutě uprostřed pole vybojoval a následně rozehrál do běhu na Dana Macha Jakub Obermajer. Ten se v samostatném úniku na brankáře hostů nemýlil a navýšil skóre na konečných 3:1!

Sumečci zvládli i poslední domácí utkání proti TJ Sokol Slapy a vyhráli v poměru 3:1!

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ SOKOL SLAPY (29.10.2022)