Ve slunný podzimní den se hráči Slavoje měli utkat s rivalem z nedalekých Bojanovic. Daveláci nastoupili ve svých tradičních rudých dresech. Branku hájil znovu zvolený zastupitel Tomáš Zunt. V obranné čtveřici hrál zleva Daniel Žemlička, uprostřed Vojtěch Macho s Ladislavem Pšeničkou a na pravé straně Petr Dvořák. Ve středu zálohy hrál již tradičně kapitán Lukáš Zelenka společně s Jakubem Obermajerem. Levou zálohu piloval Jan Hofman a pravou Daniel Macho. V útoku začal bombarďák Jaromír Dlesk a Pavel Kondraš. Z lavičky náhradníků do hry naskakoval díky hokejovému střídání Adam Jindra a Michal Lemr.

Svůj gólový instinkt znovu dokázal zkušený Jaromír Dlesk už ve třetí minutě zápasu. Autového vhazování z levé strany na útočné polovině se zhostil Daniel Žemlička. Ten si po autu vyměnil míč s Janem Hofmanem a následně odcentroval do vápna a přesným míčem našel davelského snajpra – 1:0. Svou územní převahu dokázali znovu zužitkovat sympaťáci z Davle o deset minut později. Po pohledné kombinaci středem hřiště se míč ve vápně dostal k Pavlu Kondrašovi. Ten si míč hodil kolem bránícího stopera. Obránce hostů stihl zareagovat jen za pomocí faulu a byl k vidění pokutový kop. Míč si na puntík postavil Jaromír Dlesk a další brankou se osamostatnil v čele tabulky střelců soutěže – 2:0 pro Slavoj! I po vstřelené brance byli sumečci lepším týmem, kontrolovali průběh hry a vytvářeli si nadějné příležitosti. Největší šanci měl asi Jakub Obermajer, který napálil odražený míč po rohovém kopu. Jeho střela branku o pár decimetrů přeletěla. Vydařený průběh zápasu překazilo zranění kapitána Lukáše Zelenky, jenž už do konce podzimní části jistě nenastoupí. Zraněného kapitána nahradil uprostřed zálohy Michal Lemr. Hráči Slavoje zápas zvládali i bez svého lídra a po rohovém kopu se hlavou prosadil Vojtěch Macho – 3:0! Na pokutový puntík měl ukázat rozhodčí Sluka i o několik minut později. Ve vápně hostů byl viditelně, a také slyšitelně, faulován Daniel Macho. K tomu ovšem nedošlo a míče se ujmuli hráči hostů. Do poločasové pauzy ke změně skóre nedošlo a domácí měli přijatelný náskok 3:0.

Na začátku druhého poločasu se hra vyrovnala, hráči hostů si nepřidělávali starosti s kombinací a volili dlouhé míče na urostlého útočníka. Zjednodušená hra se hostům vyplatila. V 51. minutě dlouhý balón prodloužil zmiňovaný útočník za stopery Davle, kam si naběhl jeho spoluhráč. Jeho střelu ještě dokázal Tomáš Zunt vyrazit, na následnou dorážku už ale nestačil a Bojanovice snížili na 3:1. Odpověď Davle přišla za několik minut. Centr před šestnáctku přišel z pravé strany na Jaromíra Dleska, ten si všiml volného Jana Hofmana, který tváří v tvář nedal brankáři hostů šanci – 4:1! Do konce zápasu byli častěji na míči hráči Bojanovic. Ti sice využívali zjednodušené hry na jejich útočníka, žádnou vyloženou šanci si však vytvořit nedokázali. I když ve druhém poločase nebyl k vidění žádný extra pohledný fotbal, k čemuž přispěl i náročný, deštěm zmáčený terén, tak mě nenechala klidným situace před závěrem utkání. Rozhodčí Sluka udělil hráči Bojanovic druhou žlutou kartu, ale i přes upozornění na situaci nevytáhl červenou kartu a hráč konkurenčního týmu utkání dohrál.

Slavoj Davle zvítězil na domácím hřišti i proti soupeři z nedalekých Bojanovic v poměru 4:1 a nadále je v boji o první příčky.

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ SOKOL BOJANOVICE (22.10.2022)