Po první porážce ze hřiště Libně si hráči Davle chtěli spravit chuť na domácím hřišti proti TJ Tatran Kamenný přívoz. I když jako příznivce Davle mě výsledek ze sobotního zápasu nadchnul, tak jako autora těchto řádků mě moc nepotěšil, protože gólů bylo k vidění tolik, že nejsem schopen je zde všechny v podrobnosti uvést.

V bráně do zápasu nastoupil zotavený Jiří Šebánek, v obranné čtveřici začal zleva Vojtěch Macho, Filip Stracený, Daniel Žemlička a Petr Dvořák. Uprostřed zálohy do utkání vstoupil kapitán týmu Lukáš Zelenka společně s Jakubem Obermajerem. Z pravé strany je podporoval Adam Jindra a z levé  Jan Hofman. V útoku nastoupili zkušenosti v podobě Jiřího Straceného a Jaromíra Dleska. Na lavičce byl připraven Pavel Kondraš, Ladislav Pšenička, Daniel Macho a po dlouhé absenci také Jakub Kočí. Hráči na lavičce náhradníků se dostávali do hry v průběhu hry díky hokejovému střídání.

Jak už bylo zmíněno, tak v utkání padalo vysoké množství branek, ale zaćátek tomu příliš nenaznačoval a Daveláci se do nadějnějších šancí příliš nedostávali. K první gólové radosti došlo v 17. minutě. Po kombinaci středem hřiště se míč dostal na levou stranu k Honzovi Hofmanovi, ten cíleným centrem našel ve vápně Jaromíra Dleska a ten poslal Sumečky do vedení – 1:0! Hosté s reakcí nečekali dlouho, využili nekoncentrované obrany domácích a po autu se nechytatelnou střelou prosadil útočník Kamenného Přívozu – 1:1. Odpověď na snížení našel v 25. minutě opět Jaromír Dlesk (v zápise chybně uveden Vojta Macho), který prostřelil brankáře hostů – 2:1 pro Slavoj! V 33. minutě si otevřel gólový účet Jiří Stracený, jenž se prosadil hlavou z rohového kopu. Krátce na to se míč z levé strany dostal na Lukáše Zelenku, ten dlouhou přihrávkou našel rychlonohého Jakuba Kočího. Příspěvku do klubové kasy se nezalekl Jaromír ,,Tisícovka” Dlesk a v 39. minutě zužitkoval přihrávku od Kuby Kočího a dokonal svůj hattrick – 4:1 ve prospěch Slavoje! Do poločasové pauzy se ještě prosadil Pavel Kondraš, jenž uloupil míč po autovém vhazování hostujícímu obránci a tváří v tvář překonal brankáře Kamenného Přívozu – 5:1! Do kabin se šlo s vysokým náskokem Davle.

Ani poločasová pauza neutlumila chuť davelských fotbalistů. Hned v první minutě se prosadil Pavel Kondraš a navýšil vedení Davle na 6:1. Další tři góly v řadě nasázel do branky hostujícího týmu Jiří Stracený, který se prosadil v 52., 55. a 61. minutě. Po hodině hraní tedy vedli Daveláci už 9:1! V 73. minutě se rozhodl věnovat finanční příspěvek za další hattrick zápasu Pavel Kondraš a navýšil na 10:1! V 77. minutě došlo kousek za hranicí vápna na faul a k jeho zahrávání si stoupl Daniel Macho, který poslal míč k pravé tyči hostujícího brankáře – 11:1 pro Slavoj! V 83. minutě byl domácím brankářem faulován Jiří Stracený a rozhodčí ukázal na pokutový kop. Proti brankáři hostů si kuriózně stoupl brankář Slavoje Jiří Šebánek a zatloukl tak poslední hřebíček do rakve Kamenného Přívozu – 12:1.

Hráči Slavoje si po porážce na hřišti Libně spravili chuť a na domácí půdě poráží Kamenný Přívoz vysoko 12:1. Jen tak dál!

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ TATRAN KAMENNÝ PŘÍVOZ (8.10.2022)