Na první říjnovou neděli čekal hráče Slavoje Davle zápas na venkovním hřišti proti SK Libeň. Do utkání začal v brance univerzál Vojtěch Macho. V obranné čtveřici nastoupil zleva Jan Hofman, uprostřed Ladislav Pšenička a Jakub Obermajer, zprava Petr Dvořák. Střední zálohu hrál Daniel Žemlička a kapitán týmu Lukáš Zelenka. Na krajní záloze zápas zahájil z levé strany Pavel Kondraš a z pravé Daniel Macho. V útoku nastoupil otec se synem, Jiří a Filip Stracený. Na lavičce náhradníku byl připraven Adam Jindra.

Do utkání začali s míčem na kopačkách hráči Slavoje. Začátek byl spíše opatrnější a k první změně stavu mohlo dojít po rohovém kopu. Hlavičkující Lukáš Zelenka bohužel netrefil branku. K prvnímu ohrožení branky hostů, kterou hájil Vojta Macho, mohlo dojít také po rohovém kopu, ale útočník domácích v dobré pozici promáchnul a skóre zůstalo nezměněno 0:0. Další velkou příležitost si připravili fotbalisté Davle, centrující Jan Hofman našel přesným centrem do vápna Dana Macha, ten však úplně sám pálil trestuhodně daleko vedle branky Libně. K vedení Slavoje Davle mohlo dojít okolo 37. minuty. Po zahrání standardní situace se míč odrazil za hranici malého vápna k Jakubu Obermajerovi, ten svým zakončením hlavou nastřelil pouze břevno. Následně se hráči domácích dostali do rychlého brejku, jenž vyústil v rohový kop Libně. Po dobrém obranném zákroku Petra Dvořáka došlo vzápětí k dalšímu rohovému kopu domácího celku. Z druhého rohového kopu se už hráč Libně prosadil hlavou a domácí se tak dostali do vedení. První poločas skončil za stavu 1:0 pro domácí. 

Do druhého poločasu vystřídal Dana Macha Adam Jindra. Hned po rozehrávce se hráči domácích dostali do nadějné příležitosti. Střela krajního záložníka Libně skončila vedle tyče. V dalším úseku hry byli na míči častěji hráči Slavoje. Pro své útoky využívali častěji svou levou stranu hřiště a dostávali se do dobrých pozic před brankou domácího brankáře. Ani tato snaha nepřinesla vyrovnání. V 60. minutě byl po faulu na hráče Libně odpískán přímý volný kop. Z volného kopu se po smolné teči radoval ze vstřelené branky útočník Libně – 2:0. Hráči Davle mohli snížit téměř ihned po rozehrání, sám před brankou se ocitl Pavel Kondraš. Při nápřahu ke střele mu však podklouzla stojná noha, a tak nedošlo ani k zakončení. Hráči domácích využili vysokého počtu útočích hráčů a z brejku zvýšili svůj náskok na 3:0. Daveláci se nevzdávali a pokračovali v jinak vysokém tempu hry. Jejich snaha vyústila v 71. minutě ke snížení skóre. Adam Jindra si po dlouhé přihrávce obhodil obránce Libně a střelou k tyči vstřelil svůj první gól za Slavoj Davle – 3:1. Fotbalisté Slavoje se dále snažili hrát svou hru a přidat další branku. Daleko od toho nebyl Dan Žemlička, když  se k němu dostal v 80. minutě balón na úrovni penaltového puntíku. Jeho střela skončila jen těsně vedle tyče. I když hráči ze soutoku nepolevovali z tempa, tak se další branku vstřelit nepodařilo
a zápas skončil 3:1 ve prospěch domácích. 

Nedělní zápas nabídl na nejnižší fotbalovou soutěž poměrně pohlednou podívanou, což ostatně potvrdili i fanoušci, kteří ocenili potleskem jak hráče domácích, tak hostujícího Slavoje. I když si fotbalisté vytvořili několik šancí na obou stranách, tak hráči Davle dostali lekci z produktivity a prohrávají první soutěžní utkání sezóny.

SK LIBEŇ : TJ SLAVOJ DAVLE (2.10.2022)