Hráči Slavoje Davle potřebovali potvrdit vítězství z minulého týdne i proti Sokolu Zlatníkům na domácím hřišti. Do utkání začal v bráně Tomáš Zunt, v obraně začal zleva Jan Hofman, Filip Stracený, Jakub Obermajer a Petr Dvořák. Uprostřed zálohy hrál kapitán týmu Lukáš Zelenka spolu s Danielem Žemličkou, po lajnách je podporovali Daniel Šum a Daniel Macho. V útoku nastoupil Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na lavičce náhradníku byli připraveni Adam Jindra, Michal Lemr a Vojtěch Macho. Náhradníci se do hry dostávali v průběhu hry díky hokejovému střídání.

Sobotní den přinesl téměř ideální počasí na fotbal, a i díky tomu se na davelské hřiště přišlo podívat nemalé množství diváků.  Ti mohli vidět první gól hned ze začátku zápasu, kdy se ve vápně po rohovém kopu nejlépe zorientoval Jiří Stracený (v zápise chybně uveden Daniel Žemlička), využil zaváhání brankáře hostů, jemuž vypadl balón a útočník Slavoje vstřelil gól do odkryté branky. Hosté ohrozili branku domácích výrazněji v druhé části prvního poločasu, ale domácí brankář Tomáš Zunt byl proti a nebezpečnou střelu vytěsnil na roh. Další velkou příležitost si vytvořili domácí. Po rohu, jenž zahrával Daniel Šum, se míč odrazil za hranici velkého vápna k Danielovi Žemličkovi, ten trefil míč z první přímým nártem, ale tvrdou střelu dokázal vyrazit gólman hostů. Další ohrožení branky domácích přišlo po rozehrávce přímého kopu. Přetažený centr hlavičkoval zpátky na hranici malého vápna Jaromír Dlesk. V těchto místech číhal Jakub Obermajer, avšak na míč nedosáhl, a tak se do šaten šlo za stavu 1:0 pro Slavoj.

Do druhého poločasu nastoupili domácí v dobrém rozpoložení a byla patrná herní převaha na jejich straně. Pohledná akce proběhla asi deset minut po začátku druhého dějství. Křižné přihrávky využil Adam Jindra a krásně se uvolnil na levé straně, pak ale prováhal ideální okamžik k zakončení, a tak k ohrožení branky nedošlo. Neproměněná akce nemusela domácí dlouho mrzet. V 59. táhnul další útok po levé straně Michal Lemr. Po jeho nepříliš vydařené střele se míče ve vápně zhostil Jaromír Dlesk a navýśil vedení domácích na 2:0! Do konce zápasu si ještě hráči Davle vytvořili dvě nebo tři dobré příležitosti, ale jejich úsilí vždy překazil brankář Zlatníků, který míč pohotově vyrazil. Následné dvě až čtyři dorážky vždy dokázali zablokovat obětaví hráči v poli, jejichž zákroky mnohdy připomínaly spíše hokejové blokace střel.

Slavoj Davle dokázal vyhrát i třetí utkání v řadě. Na domácím hřišti porazil Sokol Zlatníky B v poměru 2:0!

TJ SLAVOJ DAVLE : SK SOKOL ZLATNÍKY B (10.9.2022)