Po vydařeném prvním kole čekal  Slavoj utkání na hřišti Libře. Do utkání hráči Slavoje nastoupili v následující sestavě: v bráně Tomáš Zunt, stoperské duo si střihl Ladislav Pšenička s Jakubem Obermajerem, krajní obránce hrál Daniel Žemlička a Petr Dvořák. Uprostřed pole nastoupil kapitán Lukáš Zelenka a Filip Stracený, na stranách nastoupili rychlíci Jan Hofman a Daniel Šum. V útoku začala nejproduktivnější dvojice Jaromír Dlesk a Jiří Stracený. Na střídačce byli připraveni bratři Vojtěch a Daniel Machovi, kteří se do hry dostávali díky hokejovému střídání v průběhu hry.

Začátek prvního poločasu byl celkem vyrovnaný, avšak postupem času začali sumečci z Davle vystrkovat fousky a hojně využívali pravého záložníka Daniela Šuma. Ten díky své rychlosti a dobré kontrole míče pronikal ke kraji velkého vápna, odkud se snažil servírovat míče svým spoluhráčům do šestnáctky, ale gólovou radost to nepřineslo. Ve 26. minutě se míč dostal od stoperů k  levému obránci Vojtovi Machovi, ten vysunul krásnou přihrávkou Jiřího Straceného, jenž byl v samostatném nájezdu faulován brankářem domácích a byl odpískán pokutový kop. Míč si na puntík postavil Jaromír Dlesk a rozvlnil síť – 0:1. Druhá gólová radost Slavoje přišla o pár minut později, kdy Daniel Šum po průniku po lajně našel Jaromíra Dleska, ten se tentokrát mýlil a trefil pouze tyč. Míč se od tyče odrazil k Janu Hofmanovi a ten míč uklidil – 2:0 pro Slavoj. Dvougólové vedení do poločasu bohužel nevydrželo, defenziva Slavoje udělala chybu a po špatné komunikaci neodvrátila dlouhý balón z přímého kopu domácích, a tak Libeř snížila na 1:2.

Po přestávce se borci Slavoje vrátili nabuzení s cílem zvýšit své vedení a získat tak plný počet bodů. Své úsilí se našim oblíbencům podařilo přetavit v gól hned 3x, kdy si všechny tři zásahy připsal kapitán týmu Lukáš Zelenka. Ten se při rohových kopech v 53., 61. a 79. minutě vždy pověsil nejvýše do vzduchu a brankáři tak nedal šanci. Na všech třech brankách má nemalý podíl Daniel Šum, který se ujal rozehrávky rohových kopů. V závěru zápasu hráči Davle dobře kombinovali a drželi balón, a tak se Libeř nedostávala do větších šancí.

Hráči Slavoje Davle si tak připsali další vysoké vítězství 5:1 a po dvou kolech zůstávají v čele tabulky.

Na závěr bych chtěl pochválit i mladého rozhodčího Vojtěcha Průšu, který pod dohledem delegáta pískal velice dobře. Takové výkony rozhodčích chceme v amatérských soutěžích vidět více.

SK METEOR LIBEŘ B : TJ SLAVOJ DAVLE (4.9.2022)