Před začátkem sezóny se ve Slavoji událo nemálo změn v hráčském kádru. Místní mužstvo opustil nadějný Luděk Stracený, zkušený Pavel Švejda a opustivší Patrik Obermajer. Davelské fotbalisty naopak posílil ostřílený mazák Jaromír Dlesk, Martin Viktora, brankář Jiří Šebánek a mladíci Adam Jindra a Daniel Šum.

Slavoj Davle nastoupil do utkání v nové sezóně s ošlehaným veteránem Tomášem Zuntem v bráně, před ním v obraně Filip Stracený, Jakub Obermajer, Ladislav Pšenička a Petr Dvořák. V záloze od začátku nastoupil Jan Hofman, Daniel Žemlička, kapitán Lukáš Zelenka a Daniel Šum. V útoku vedle Jiřího Straceného nastoupil novic Jaromír Dlesk.  Na lavičce byli připraveni Martin Viktora a Adam Jindra, kteří do utkání vstupovali díky hokejovému střídání a brankář Jiří Šebánek.

Hráči Slavoje vstoupili do utkání dobře a hned po rozehrávce měli první šanci, která vyústila v rohový kop. Ten však nebyl zúročen. I tak nemuseli diváci čekat na první trefu domácího týmu dlouho. V 7. minutě se z rozehrávky po sérii prodloužení a sklepnutí míč dostal k Jiřímu Stracenému, ten zachoval chladnou hlavu, všiml si, že hostující brankář stojí hodně vytažen z brány a takřka z poloviny hřiště trefil balon pod břevno – 1:0. Hosté nečekali dlouho na odpověď a hned po rozehrávce po odraženém balonu dokázali vstřelit vyrovnávací branku – 1:1. Nabuzení fotbalisté místního klubu převážili skóre ve svůj prospěch o další dvě minuty později a v 10. minutě po skórování Jaromíra Dleska vedli 2:1. Do poločasové pauzy se nic zásádního neudálo. 

Po poločase musel odstoupit zraněný Lukáš Zelenka a Martin Viktora, s bolavým kolenem dohrával před stopery Filip Stracený. V bráně vystřídal Jiří Šebánek Tomáše Zunta. Do druhého dějství zápasu nastoupili domácí fotbalisté klidnější na míči a dokázali hojně využívat rychlonohé krajní hráče Jana Hofmana a Daniela Šuma. Třetí uklidňující branku vstřelil krátce po pauze Daniel Šum a čtvrtou v 65. minutě Jiří Stracený. Po vstřelení čtvrté branky už bylo o vítězi jasno a šlo jen o to, jakým výsledkem zápas skončí. Díky zlepšenému výkonu obrany se hosté do žádných větších šancí nedostávali, a když už si vytvořili nějakou příležitost, tak míč za záda nepustil Jiří Šebánek. Naproti tomu mladý brankář hostů lovil míč ještě třikrát po úspěšných zásazích Jaromíra Dleska a Jiřího Straceného.

Vstup do nového ročníku se hráčům Slavoje vydařil a smetli svého soupeře 7:1! O takto vysoké výhře rozhodl třígólový Jaromír Dlesk s Jiřím Straceným a jednogólový Daniel Šum.

TJ Slavoj Davle : SK Rapid Psáry B (27.8.2022)