Úhlopříčně půlený emblém ve tvaru štítu, v jehož jedné části se nachází míč na červeno-bílé šachovnici. Na druhé polovině ve vodě plave král našich vod, sumec. Znak je lemován zlatou barvou a je chloubou Slavoje Davle, klubu, jehož počátek je datován do roku 1924.

Během své existence se v Davli provozovala řada sportů, ale v jeho popředí byl vždy fotbal. Fotbalisté Slavoje Davle působili v proběhlé sezóně 2023/2024 ve IV. třídě v okrese Praha-Západ. Jejich cílem bylo vrátit se zpět o soutěž výše, kde působili před dvěma lety, a při příležitosti oslav 100 let od založení klubu oslavit i kýžený postup.

Proběhlý ročník byl z fotbalového hlediska atypický, protože se vzhledem k nižšímu počtu celků hrálo tříkolově, tedy Slavoj se s každým soupeřem střetl třikrát. V podzimní části sezóny odehrál Slavoj celkem deset utkání, z nichž dokázal zvítězit ve všech deseti a získat 30 bodů. Daveláci přezimovali na první příčce s náskokem 13 bodů a skvěle nakročili za svým cílem. 

Fotbalisté od soutoku ze svého tempa nepolevili ani z kraje jara a své soupeře přehrávali i nadále. První bodové zaváhání se dostavilo až na počátku dubna, když na domácím hřišti remizovali 2:2 se Slovanem Hradištko B. Bodové klopýtnutí se na hráčích neprojevilo a dokázali zvítězit v následujících šesti utkáních v řadě. Svého přemožitele Slavoj poznal až tři kola před koncem sezóny. Poslední dvě utkání odehráli Daveláci s TJ Klínec a Kamenným Přívozem. V obou utkáních dokázali hráči hájící davelské barvy zvítězit a v součtu svým soupeřům nadělili patnáct branek. Fotbalisté Slavoje přesvědčivě ovládli celou soutěž a z dvaceti jedna utkání dokázali devatenáctkrát zvítězit, jednou remizovali a pouze jednou utrpěli porážku.

Osa týmu, tvořená zejména místními odchovanci a zkušenými hráči z blízkého okolí, v kombinaci s dravým mládím, tvoří kvalitní a dobře fungující tým. V uplynulém ročníku si Daveláci zajistili postup a návrat do III. třídy už v šestnáctém kole, tedy pět kol před koncem sezóny. Celý ročník ovládli s impozantním bodovým náskokem a druhé Hradištko za sebou nechali s náskokem dvaceti jedna bodů. V celém ročníku se mohou pyšnit nejen nejlepším útokem s devadesáti vstřelenými brankami, ale také nejlepší obranou, která svým soupeřům dovolila pouze dvacet jedna  branek. Na vysokém počtu vstřelených branek měl velký podíl Jaromír Dlesk, který se stal s dvaceti sedmi brankami nejlepším střelcem soutěže. 

Davelští fotbalisté se vracejí do III. třídy okresní soutěže a při příležitosti oslav 100 let od založení klubu, které se konaly v sobotu 29.6.2024, oslavili také vytoužený postup. Slavoj Davle děkuje všem fanouškům a příznivcům za jejich přízeň a podporu.

STOLETÝ SUMEC