V dalším utkání se fotbalisté Slavoje postavili proti TJ Okrouhlo. Sobotní soupeř měl před zápasem o tři body více, a tak Daveláci chtěli získat cenné tři body a odrazit se od spodních příček tabulky.

Základní sestava byla následující:

Brankář: Jan Navrátil

Obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C], Pavel Kondraš, Jakub Kočí

Záloha: Matyáš Jelínek, Jakub Obermajer, Daniel Žemlička, Tomáš Borák

Útok: Jaromír Dlesk, Miroslav Hrdlička

Náhradníci: Jan Hofman, Jakub Jenčík, Jiří Stracený, Miroslav Šum, Tomáš Zunt, Petr Pšenička

Příchod podzimního počasí byl znatelný nejen dle více oděných diváků, ale také na hrací ploše. Hřiště bylo na místní poměry hodně měkké, ale i tak slušně připravené. Daveláci do utkání vstoupili dobře s aktivní hrou. Hosté se snažili hrát kombinačně už od zadních řad. Na to byl davelský celek připraven a svým aktivním napadáním znesnadňoval situaci od úvodu utkání. První gólovou radost zažil Slavoj po deseti minutách hry. Míč si na vlastní polovině přebral od kapitána Daniel Žemlička, který vyslal dlouhým míčem Matyáše Jelínka. Mladý fotbalista dokázal využít své rychlost, uprchl obraně, obešel brankáře a vstřelil úvodní branku utkání – 1:0 pro Slavoj! Daveláci nepřestávali hrát aktivně a jejich úsilí přinášelo ovoce. Ve 22. minutě se k míči dostal Tomáš Borák, jenž hrací předmět dovedl před branku hostů. Ve velkém vápně se míče chopil Jaromír Dlesk, který přihrál míč na volného Miroslava Hrdličku. Míra Hrdlička zamířil přesně a z hranice velkého vápna překonal brankáře Okrouhla – 2:0! O pár minut později dokázali hosté snížit skóre utkání díky vybojované standardní situaci. Přímou střelu dokázal Jan Navrátil ještě vyrazit, u míče byl ovšem první hráč Okrouhla s číslem 8 a míč dorazil do branky – 2:1. Obdržená branka davelské sumečky nepoložila, a ti pokračovali v aktivní hře. Na rozdíl dvou branek dokázali Daveláci znovu odskočit ve 40. minutě. Míč se na hranici velkého vápna dostal k Matyáši Jelínkovi. Střelec úvodní branky vystřelil svou slabší nohou. I když střela nebyla z nejpovedenějších, tak muž v rukavicích hostujícího celku ji nedokázal vytěsnit z prostoru branky, a míč tak skončil za jeho zády – 3:1! V následujících minutách prvního poločasu nedošlo k dalším vzrušujícím momentům a Daveláci vyhráli první poločas 3:1. 

Do druhého dějství nahradil Tomáše Boráka Petr Pšenička. Druhý poločas začal v podobném duchu, v jakém ten první skončil. Diváci mohli vidět aktivní hru od obou celků, ale oproti prvnímu poločasu ubyla četnost nadějných příležitostí. V průběhu druhého dějství se do hry postupně dostali všichni hráči ze střídačky. O nejhezčí branku se ve 74. minutě postaral Vojtěch Macho. Zhruba 35 metrů od soupeřovy branky, poblíž pravé postranní čáry, se snažil nacentrovat do pokutového území. Jeho “nepovedený” centr letěl přímo na branku Okrouhla a po odrazu od vzdálenější tyče v horním růžku branky skončil v síti hostů – 4:1 pro Davli! Na rozdíl čtyř branek mohl navýšit Jiří Stracený, ale poloodkrytou branku z hranice pokutového puntíku přestřelil. V posledních deseti minutách hry převzali otěže hry spíše hosté. Přibližně pět minut před koncem se hostujícímu celku podařilo snížit na 4:2. V závěru utkání Daveláci uhájili dvoubrankové vedení, porazili Okrouhlo a s devíti body se posunuli na desátou příčku tabulky.

Fotografie z utkání, pořízené od Photo © Jiří Navrátil, naleznete na: https://www.rajce.idnes.cz/jirkaen/album/slavoj-x-okrouhlo

 

TJ SLAVOJ DAVLE : TJ OKROUHLO (12.10.2024)