V prvním domácím utkání přivítali Daveláci mužstvo z nedalekého Vraného nad Vltavou. Na slunné sobotní odpoledne dorazil hojný počet fanoušků obou táborů, a Daveláci chtěli napravit výsledkově nepovedený vstup do sezony z minulého kola. 

Základní sestava byla následující:

Brankář: Tomáš Zunt

Obrana: Vojtěch Macho, Lukáš Zelenka [C], Miroslav Šum

Záloha: Jakub Kočí, Daniel Žemlička, Jakub Obermajer, Jiří Stracený, Daniel Šum

Útok: Jaromír Dlesk, Miroslav Hrdlička

Na lavičce náhradníků byli připraveni: Jan Navrátil, Jakub Jenčík, Pavel Kondraš, Nicholas George Hayes, Petr Pšenička a nová posila Slavoje, Matyáš Jelínek. 

 

Od začátku utkání byla hra poměrně vyrovnaná, oba týmy se snažily využívat hlavně dlouhých míčů, ale k výraznějšímu ohrožení branky na jedné či druhé straně hřiště to nevedlo. Postupem času si davelské mužstvo vypracovalo několik rohových kopů. Z jednoho rohového kopu, přibližně ve 20. minutě, se k zakončení hlavou dostal Jaromír Dlesk. Jeho dobře mířenou trefu dokázal skvělým zákrokem polapit brankář hostí. K druhé nadějné příležitosti ve vápně hostů došlo rovněž po rohovém kopu. Míč, letící do brankoviště vranského SK, směřoval na dobře postaveného Jaromíra Dleska. Ke smůle Slavoje se k míči dostal dříve Jiří Stracený, který neregistroval lépe postaveného spoluhráče a míč zakončil nad branku sobotního soupeře. O pár minut později se o slovo přihlásilo Vrané. Dlouhým míčem se dostalo na útočnou polovinu, až před branku Tomáše Zunta, kde se útočící hráč odhodlal vystřelit. Střelu z kopačky soupeřova útočníka, která letěla mimo davelskou branku, si nešťastně srazil do vlastní branky Lukáš Zelenka a hosté se radovali z vedení – 0:1. O pár minut později byl kvůli zranění stažen kapitán Lukáš Zelenka, kterého nahradil Pavel Kondraš. Nový muž na hřišti se postavil do středu záložní řady, na post středního obránce se zasunul Jakub Obermajer. Na smolně obdrženou branku Daveláci nedokázali v prvním dějství reagovat a do šaten šli s jednobrankovou ztrátou.  

Do druhého poločasu byly provedeny dvě změny: Ze hry byl stažen Jiří Stracený s Jakubem Kočím, které nahradil Petr Pšenička s Matyášem Jelínkem. Daveláci se v druhém dějství snažili zrychlit přechodovou fázi a častěji posílali míče na útočnou polovinu. Asi po deseti minutách druhého poločasu nedokázali hráči Slavoje využít slibné příležitosti, brankář hostů jejich úmysly překazil a rychle rozehrál. Dlouhý míč nedokázal zastavit Vojta Macho, vranští útočníci využili rychlého přečíslení a vstřelili druhou branku zápasu – 0:2. V následujících minutách se Daveláci snažili vsítit kontaktní gól, ale hráči Vraného si byli vědomi dvougólového vedení, svědomitě bránili a hrozili občasnými rychlými protiútoky. K další změně stavu došlo v 83. minutě. Dlouhý míč hostů zachytil Pavel Kondraš, ale chybné komunikace v zadních řadách dokázal využít hostující hráč s číslem 9 a zvýšil na 0:3. V posledních deseti minutách ke změně stavu nedošlo a Daveláci po chybách v zadních řadách prohrávají i svůj druhý zápas v řadě.

TJ SLAVOJ DAVLE : SK VRANÉ NAD VLTAVOU (31.8.2024)