V prvním zápase sezóny v 9. lize nastoupil Slavoj na půdě Olympie Dolní Břežany proti místnímu B týmu. V úvodním klání nečekalo davelské fotbalisty nic lehkého. B mužstvo Dolních Břežan sestává převážně z mladých, šikovných fotbalistů, takže po postupu zpět do III. třídy (nyní 9. ligy) nečekalo Daveláky nic snadného. 

V základní sestavě Slavoje se objevily hned dvě nové posily, a to konkrétně brankář Jan Navrátil a záložník Miroslav Hrdlička. Slavoj nastoupil do zápasu v následující sestavě: brankář: Jan Navrátil; obrana: Jan Hofman, Lukáš Zelenka [C], Jakub Obermajer; záloha: Jakub Kočí, Daniel Žemlička, Jiří Stracený, Miroslav Hrdlička, Daniel Šum; útok: Jaromír Dlesk a Miroslav Šum. Na lavičce náhradníků byli připraveni: Petr Dvořák, Tomáš Borák a Jakub Jenčík. 

Dalo se předpokládat, že úvodní minuty budou ze strany Slavoje opatrnější. V prvním zápase je totiž čekal zdatný soupeř, se kterým se dlouho nesetkali. Navzdory očekávání se první nadějná příležitost zrodila před brankou domácích. Po dobře zahrané standardní situaci do akce musel brankář domácích. Míč se následně odrazil k Miroslavu Šumovi a ten rozvlnil síť v poloodkryté brance – 0:1! Po vstřelení úvodní branky bylo tempo hry vyrovnané a hrálo se převážně v okolí půlící čáry. Přibližně po čtvrthodině hry získali domácí výhodu standardní situace po faulu v okolí velkého vápna Davle. Hráč s číslem 13 domácího celku z přímého volného kopu vystřelil přímo na branku a i když střela nebyla nikterak prudká, Honza Navrátil ji nedokázal udržet v rukavicích a míč skončil za brankovou čarou – 1:1. Ani po obdržené brance se herní obraz nezměnil, domácí se snažili využívat dlouhých míčů za obranu, ale s tím si dokázala obrana Slavoje poradit. Přibližně pět minut před koncem prvního poločasu se k míči před hranicí velkého vápna soupeře dostal Jiří Stracený, který napřáhl a jeho prudká střela směřovala k tyči Dolních Břežan. Brankář domácích stačil reagovat a prudkou střelu se mu podařilo vytěsnit mimo prostor branky. Pár minut před koncem poločasu musel kvůli zranění střídat Jan Hofman, kterého nahradil Tomáš Borák. Davelská obrana se ve 43. minutě nevyvarovala chyby, domácí dokázali využít špatného postavení a prostřelili Jana Navrátila podruhé v zápase – 2:1. Do konce prvního dějství k dalším zásadním okamžikům nedošlo. 

Do druhého poločasu byli Daveláci odhodláni zápas zvrátit. I když po první části prohrávali, jednalo se o vcelku vyrovnaný souboj, a tak nebyl důvod skládat zbraně. Jejich snaha byla pošramocena necelých pět minut od začátku druhé části. Lukáš Zelenka ve svém vlastním vápně prováhal okamžik na rozehrávku, útočník domácích ho obral o míč a následně vstřelil svou druhou branku v zápase – 3:1. Po obdržení třetí branky se Daveláci ještě snažili stav utkání zdramatizovat, ale jejich snaha směrem dopředu se projevovala i okénky v defenzivě, což umožnilo domácím několik nebezpečných rychlých protiútoků. Ke vstřelení branky nepomohla ani střídající dvojice Jakub Jenčík a Petr Dvořák. V závěru utkání Daveláci obdrželi branku na konečných 4:1.

Slavoji Davle se úvodní utkání nepodařilo podle představ a na půdě Dolních Břežan prohráli 4:1. 

SK OLYMPIE DOLNÍ BŘEŽANY B:TJ SLAVOJ DAVLE (25.8.2024)